“Da ne prolaze kroz nova silovanja”: Molba Marije Lukić za devojke koje su prijavile Miku Aleksića

0
Foto: Prinstcreen Youtube / PRVA

Marija Lukić, iz Brusa koju je seksualno uznemiravao bivši predsednik te opštine Milutin Jeličić Jutka, podržala je devojke koje su Miroslava Miku Aleksića prijavile za silovanje. Pozvala je sve da pokažu podršku i solidarnost sa žrtvama.

“Molim vas, preklinjem, pazite šta ćete napisati, reći. Ako nema empatije i solidarnosti, bolje nemojte ništa. Tek je počelo, dajte da ne prolaze devojčice, devojke, žene kroz nova silovanja od strane javnosti i sistema. Jednako je bolno i traumatično”, napisala je ona na Tviteru.

Pripadnici MUP u Beogradu uhapsili su Miroslava Miku Aleksića (68) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, saopštio je danas MUP.

“Sumnja se da je on u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne”, navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

“Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107”, navodi se u saopštenju policije.