“Da mogu, upoznala bih Vučića i cara Lazara, da predsednik vidi da ima moćnijih i od Merkelove”: Odgovor Danice Popović na “Veliko pitanje” Nedeljnika

Frojdova omiljena bečka kafana „Lantman“ nalazila se u samom istorijskom jezgru grada, a par minuta hoda dalje od nje bila je kafana „Central“ gde su pili kafu, jeli kolače, čitali novine i vodili žive rasprave Trocki i Staljin. U istu kafanu, iznutra ukrašenu svodovima, zalazio je i Hitler. Takva neobična koincidencija inspirisala nas je i da postavimo ovogodišnje Nedeljnikovo "Veliko pitanje" - Koju biste istorijsku ličnost upoznali jednu sa drugom i zašto?

0
Fotografija: Igor Pavićević

Na Nedeljnikovo “Veliko pitanje” odgovorila je i profesorka Ekonomskog fakulteta Danica Popović.

Ona kaže da bi volela da može da upozna Aleksandra Vučića sa carom Lazarom.

“Nema boljeg načina da sadašnji predsednik Srbije odustane od priznanja Kosova nego da mu to zabrani – car Lazar Hrebeljanović. Pitanje nezavisnosti Kosova bilo bi trajno rešeno, mada, istini za volju, pod jednim uslovom: da Vučić proceni da je car Lazar Hrebeljanović moćniji od Angele Merkel i Džoa Bajdena zajedno. A pošto nije, svašta može zadesiti jadnog cara Lazara. Recimo, ovo: “Nemojte da lažete, niko nije rekao da će Kosovo dobiti nezavisnost i suverenost na celoj svojoj teritoriji. Niko!” A na Lazarevo pitanje: “Šta je bio tvoj predlog i ko ga je odbio, pa će Kosovo postati nezavisno?”, Vučić će, naravno, izbeći odgovor, jer je još za vikend saznao ko će s njim biti sagovornik u novogodišnjem broju Nedeljnika, pa je Lazaru spremio istorijski odgovor: “Znam da vas istina koju ja sipam brzinom munje uvek porazi.” I na kraju, naravno: Živela Srbija, žuti care Lazare!”

Odgovore naših sagovornika na “Veliko pitanje” pročitajte u novogodišnjem dvobroju Nedeljnika koji je od srede, 30. decembra, na svim kioscima.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!