Lideri opozicionih stranaka SPAS i DSS Aleksandar Šapić i Miloš Jovanović nisu uspeli da se dogovore o saradnji pred naredne izbore, piše dnevni list Blic.

Kako navodi neimenovani izvor tog lista, dvojica lidera nisu se usaglasili oko nekih ključnih stvari koje se tiču eventualne saradnje, prenosi B92.

„Nekoliko meseci su Šapić i Jovanović razgovarali, tražili su model saradnje koji bi za obojicu bio prihvatljiv, ali nisu uspeli u tome. Nije bilo svađa niti tenzija, shvatili su da svako treba da ide svojim putem“, naveo je taj izvor.

Blic piše da ni Šapić ni Jovanović nisu ni potvrdili, ni demantovali ova saznanja, već da su samo rekli da imaju dobru komunikaciju i da će javnost na vreme biti obaveštena da li je došlo do saradnje.

Šapić je, u izjavi za dnevni list Politika, kazao da ga ne zanimaju „cenzus koalicije, preneo je N1.

„Sa Demokratskom strankom Srbije imam korektan odnos, razgovaramo, više od toga ne mogu da kažem. Uskoro ćemo više znati. Jedino vam mogu reći da ja ni sa kim neću ulaziti u klasične koalicije kakve su prisutne poslednjih godina na našoj političkoj sceni. Takozvane cenzus koalicije, a posle kud koji mili moji“, izjavio je Šapić za Politiku.  

Šapić je za Politiku kazao da bi voleo da u političkoj karijeri doživi da vlast i opozicija naprave konsenzus o opštim nacionalnim interesima, jer nema, kako je rekao, ozbiljne države na svetu koja opstaje bez definisane nacionalne politike. 

„Nažalost, našim političarima je uglavnom mnogo važnije da politički protivnik ne profitira od opšteg nacionalnog interesa“, izjavio je Šapić za Politiku. 

On je naveo da dok se bude bavio javnim poslom u ime građana, bez obzira na kom nivou vlasti, na uvrede s druge strane „neće odgovarati istom merom“.

Komentar(1)

  1. berkli
    9. септембар 2019. 14:25

    Šteta, baš su bili za koaliciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.