Da li ste spremni za trku sa najbržim životinjama na svetu?

  0

  Belgrade Waterfront i National Geographic vas pozivaju na jedinstvenu virtuelnu trku

  Najbolji trkači na svetu dostižu brzinu od 37,6 kilometara na sat, ali da li ste se ikada zapitali da li su brži od najboljih trkača iz životinjskog sveta? U subotu, 22. juna od 10 do 20 časova, na Sava Promenadi posetioci različitih uzrasta moći će da testiraju svoje trkačke veštine u National Geographic virtuelnoj trci u kojoj će pokušati da prestignu kengura, crnu mambu ili čak geparda! Kompanija Belgrade Waterfront i National Geographic pozivaju vas da ponesete patike za trčanje i odmerite snagu sa nekom od najbržih životinja na svetu na omiljenom beogradskom šetalištu!

  Ovaj interesantan projekat inspirisan je brzinom kretanja životinja, a zasniva se na autentičnim podacima Instituta za fiziku, Univerziteta u Beogradu koji je izračunao prosečnu brzinu 15 različitih životinja. Ideja je da se mališanima, kao i deci starijeg uzrasta, omogući da na 20 metara dugačkoj atletskoj stazi dožive jedinstveno iskustvo utrkivanja sa divljim životinjama. Iako će pored trkača na velikom ekranu trčati virtuelne kopije životinja, brzina kojom će se kretati odgovara njihovoj stvarnoj brzini u prirodi.

  U događaju će uživati i ljubitelji životinjskog sveta, jer će zahvaljujući spoju moderne tehnologije i fizičke aktivnosti, moći da nauče zanimljivosti o stanovnicima koji vladaju različitim predelima naše planete.

  Povedite svoje mališane ovog vikenda na Sava Promenadu i ispunite dan zanimljivim aktivnostima i novim saznanjima, jer možda neće biti brži od geparda, ali će se sigurno dobro zabaviti!