Da li je oproštaj Rodžera Federera i početak kraja Đokovića i Nadala?

1
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth, File

Nasleđe može biti besmrtno, čovek ne može. Kada je nasmejani Rodžer Federer dostojanstvenom video-porukom, bez pravljenja usmenog sinopsisa za melodramu ili loš erotski triler, saopštio da završava svoju tenisku karijeru, ta je rečenica bila jedini zaključak, strašan kao kraj sahrane na Siciliji.

Koliko god sve bilo uzvišeno, kraj uvek mora biti brutalan. Kraj za one koji su se razmazili gledajući kako lopticu sa jedne na drugu stranu mreže prebacuju velikani. Kraj za sport koji je postao drugačiji kada je on zakoračio na teren. Kraj za sportsku kulturu koju je uspostavio. Početak kraja Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Kraj početka jedne legende.

Bez šekspirovskog “još jednom u proboj”.

Ceo tekst Uroša Jovičića čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 22. septembra. Čitaoci na poklon dobijaju i magazin Istorija. Digitalna izdanja dostupna Nstore.rs

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

1 KOMENTAR

  1. Rodžer se oprašta od tenisa to je definitivno, za Nadala je možda, a za Novaka još nije jer Novak nije igrao tenis skoro dve godine zbog političara koji su se umešali u ovaj sport, tako da Novak ima taj svoj duh i pun je energije da osvaja još pehare a što je najbitnije gren slemove….

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime