“Da li je javljeno tom virusu da miruje do 20h, pa da se onda aktivira”: Radovanović o novim merama

4
Foto N1/Youtube Screenshoot

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da su nove mere Kriznog štaba “gađanje Meseca praćkom”. Uhodavanje je, dodaje on, trebalo da usledi u avgustu. “A sada je panika, spasavaj šta se može i žali za onim što je izgubljeno, ja ne znam da li je javljeno tom virusu da miruje do 20h, pa da se onda aktivira, ali ako je napravljen takav aranžman, pitanje da li će on to da poštuje”, kaže Radovanović.

Govoreći o novim merama Kriznog štaba – produženju važenja kovid propusnica od 20h, kaže da nema tu bitne razlike.

„To je kao gađanje Meseca praćkom. To su mere koje su donete suviše kasno i suviše su mrljave i skoro bez ikakvog efekta. O tome je trebalo razmišljati u julu i avgustu“, kaže on, prenosi N1.

Prema izjavama samih lekara, kaže on, „bio je taj dosledni stav o spontanom prokužavanju“.

„Minimalne mere koje se neće kontrolisati, pa šta bude da bdue, to je taj princip rejting je važniji od ljudskih života“, kaže on.

Uhodavanje je, dodaje on, trebalo da usledi u avgustu.

„A sada je panika, spasavaj šta se može i žali za onim što je izgubljeno, ja ne znam da li je javljeno tom virusu da miruje do 20h, pa da se onda aktivira, ali ako je napravljen takav aranžman, pitanje da li će on to da poštuje“, kaže Radovanović.

Blokada školovanja bez ostalih mera nema smisla, kaže Radovanović.

„Jer će se mladi sretati po tržnim centrima i drugim mestima“, dodaje.

Komentarišući grafite protiv doktora Predraga Kona, kaže da mu je to „krajnje odvratno“.

„To je jedan nacistički potez. Apsurd je da građani Srbije, čiji su roditelji, dede, babe, trpeli od nacizma, toliko zagovaraju nacističke teorije. Ko stoji iza toga? Postavlja se pitanje ko hrani tu ekstremnu desnicu, ko je promoviše, ko na nju računa kada su izbori, kada vi pustite da se takve ideje, zbog toga što vam politički u nekom trenutku odgovara, razvijaju, tolerišu…“, kaže Radovanović.

4 KOMENTARA

  1. To što Kona sada nazivaju “Mengele”, to je bio tvoj nadimak, ali malo drugačije:”Srpski Mengele”.
    Pošto je on nasledio tebe, za koga znamo čiji si poslušnik bio, nasledio je i nadimak.
    Jeste grozan, ali logika je takva.

  2. Dr. Radovanovicu, kritizeru iz tkz. opozicije; umesto sto stalno napadas kolege iz udobne fotelje,navuci jedan dan skafander pa sa kolegama udji u crvenu zonu!E onda pametnjakovicu,odatle nas izvesti, svojim sveznanjem, o svojim merama koje bi ti epohalno preduzeo!Verovatno bi tvoje “GLUPE”kolege shvatile koliko nista ne znaju!Nama, obicnima,muka je vise od tebe,i od tvojih koliga iz privatnih klinika,koji pstom nisu makli da pomognu kolegama koji bukvalno ginu spasavajuci ljudske zivote!Sram vas bilo!

    • Полако, полако,.. немојте да наседате. Како то обично бива, тако и у овом случају “не лаје пас села радив, већ себе ради”. Ако сте ви и у делу свог мозга помислили да је некоме ту на уму да уђе у “црвену зону”, да некоме помаже,… итд,. у великој сте заблуди. Циљ је само наметање себе на место оних који не раде те “ствари” око заштите од епидемије, “како треба”, по субјективном мишљењу именованог, односно, поновна кандидатура на неки платни списак. А верујте да је ФЗО-у пао велики терет са плећа када је овај лик напокон престао да ради, тамо где је радио. Када би заиста и обукао скафандер и зашао у ту зону, верујте да би то све нас прескупо коштало. Стога не “чикајте” га, не треба тај “прозор” ни затварати чврсто, само га оставити да “лупка” и не обраћати пажњу.

Comments are closed.