“Da li ću ostati u politici ili se vratiti u privredu? Svakako ću ostati uz Vučića i SNS…”

5
BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora ne razume da legitimitet izborima daju građani, a ne stranke i političari.

“Građani se opredeljuju na osnovu ideja i programa, a oni koji propagiraju bojkot nisu se potrudili da ponude ništa više od parole ‘ua (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić’. Ako želite ozbiljno da se bavite politikom, morate više od toga”, kazala je Brnabić za današnji “Blic”.

Naglasila je da se ne sme ignorisati činjenica da će izborima 21. juna učestvovati 21 izborna lista, a to je više nego, kako je navela, 2012. ili 2014. godine.

Govoreći o rešavanju pitanja Kosova, Brnabić je kazala da je do sada “licitirano” mnogo sa datuma za rešenje tog pitanja, da su rokovi prošli a da kompromis nije “ni milimetar bliže” nego pre godinu dana.

“Beograd je stabilan i predvidiv partner, ali to nije samo po sebi dovoljno da bi se rešenje pronašlo. Sve dok Priština bude zarobljena u prošlosti i odbija da prihvati realnost takva kakva je, nećemo moći da iskoračimo i uradimo nešto dobro za budućnost”, ocenila je ona.

Na pitanje na kojoj poziciji sebe vidi nakon izbora, Brnabić, koja je od nedavno član Predsedništva Srpske napredne strane, rekla je da joj funkcija nije važna i da je neozbiljno da kao premijerka razmišlja šta će nakon izbora.

“Da li ću ostati u politici ili se vratiti u privredu, svakako je sigurno da ću ostati uz Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku”, rekla je ona.

Ocenila je da svako ko iskreno voli i veruje u svoju zemlju nema pravo da odbije poziv da joj služi, govoreći o eventualnoj ponudi da ponovo bude premijerka.

(Beta)

5 KOMENTARA

  1. Iz koje privrede je ona dosla i ko je za nju glasao?! Niko u ovoj vladi nema dana radnog staza a nama dele lekcije kako da radimo, zivimo. Dok nam uvaljuju skupe kredite zbog kojih prodajemo rudnike, njive, aerodrome, gradjevinsko zemljiste dotle ce biti penzija, plata i privida zivota.

  2. Nije se pokazalo da bezrezevna odanost uvek daje dobre Jeste da se A. Brnabic sasvim nezasluzeno nasla u premijerskoj fotelji zahvaljujuci A. Vucicu. Ali, toliko idolopoklonstvo je ipak nerazumljivo. Na zalost, ispostavilo se da je ona bila neka vrsta “fikusa” i repetitora onoga sto naumi i izjavu A. V. A Srbiji je potrebna jaka, strucna, nepartijska vlada. To nije bila ova na cijem se celu nasla A. B.

  3. “Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da opozicija okupljena oko ideje bojkota izbora ne razume da legitimitet izborima daju građani, a ne stranke i političari.” То не разумете ви из СНС, а познатом праксом извргавања чињеница, то приписујете опозицији и правилно речено, опозицији, јер опозиција вам је само она која ваше изборе бојкотује. А управо без масовног изласка грађана ви нећете имати легитимитет ни за једну озбиљнију државну одлуку. За све такве одлуке ће вам бити потребно додатно изјашњавање грађана, или ћете све то, брже-боље, мењати у ходу, чим осетите “таласање”, да вас не однесе.

Comments are closed.