Da li će Srbija preseliti ambasadu u Jerusalim…?

1
(BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/DS)

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija u skladu sa međunarodnim pravom i svojim interesima odlučiti kada će i da li će izmestiti ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim.

Danas ističe rok iz Vašingtonskog sporazuma da Srbija izmesti svoju ambasadu iz Tel Aviva u Jerusalim, posle obilaska gradilišta u Beogradu na vodi, rekao da je razgovarao sa premijerom Izraela i da mu je jasno rekao da u Beloj kući “nije potpisao zajednički dokument sa Albancima sa Kosova i Amerikancima, već samo sa Amerikancima”.

„Izrael je u međuvremenu priznao Kosovo, razgovaramo sa Amerikancima, i sa EU, i mi ćemo u skladu sa međunarodnim pravom, ali i sa intetresima Srbije, a ti interesi su promenjneni od trenutka kad je Izrael priznao Kosovo, donositi odluke u budućnosti, poštujući prijateljstvo sa Izrealeom, ali poštujući i sebe“, poručio je Vučić, a preneo N1.

1 KOMENTAR

  1. Све је било познато од почетка шта садржи Вашингтонски споразум, па чак и премештање амбасаде и признавање Косова од стране Израела. Са тренутном влашћу и људима који заступају интересе земље, после оваквих немуштих спољнополитичких потеза, преостаје само да се очекује мања или већа политичка штета по државу.

Comments are closed.