Zbog ogromnog rasta broja zaraženih, a juče je to bio najveći broj od početka pandemije kada je registrovano preko 13.500 pozitivnih, postavlja se pitanje da li će zimski raspust biti produžen.

Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete kaže da će se odluka o nastavku drugog polugodišta doneti sledeće sedmice.

Prema njegovim rečima, sastanci tima zaduženog za praćenje epidemiološke situacije u obrazovnom sistemu, sastaje se četvrtkom i ovog četvrtka tema će biti da li će se osnovci vratiti u školske klupe u Vojvodini, kada im istekne raspust. Vojvođanski srednjoškolci su trenutno, po završetku njihovog raspusta, na onlajn nastavi, rekao je za TV Prva.

Dakle, njima raspust nije produžen i to je ono za šta se zalaže Ministarstvo.

Što se tiče centralne Srbije, kako kaže Blagojević, odluka bi trebalo da bude doneta tek sledećeg četvrtka, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.

Međutim, da li je Ministarstvo bliže produžetku raspusta ili onlajn nastavi, pomoćnik ministra ne može da precizira, a kada je reč o Vojvodini gde bi đaci trebalo da se vrate u školske klupe posle zimske pauze u ponedeljak, Ministartsvo je prema rečima Blagojevića, ipak bliže odluci da im se raspust ne produžava. To znači da će đaci nastavu pohađati onlajn.

Najverovatnije će takva odluka biti doneta i za ostatak Srbije, u kojoj se zimski raspust završava 24. januara, odnosno tog dana počinje drugo polugodište.

Raspust bi mogao biti produžen u Crnoj Gori. Zdravstvene vlasti u Crnoj Gori predstaviće danas epidemiološku situaciju i nove mere u cilju suzbijanja širenja korona virusa, a jedna od njih je da školska godina počne 31. umesto 24. januara o čemu će konačnu odluku doneti Ministarstvo prosvete.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.