Da li biste detetu dali ime Marihuana Pepsi? Devojka sa ovim imenom postala je doktor nauka iako su joj se svi smejali, a doktorirala je na temu svog imena

0
Foto Profimedia

Ime koje nam roditelji daju na rođenju, vrlo je važno za budući život i dosta govori o nama.

Ne biste sigurno voleli da se zovete “Marihuana Pepsi Vandik”, ali ova žena je zahvaljujući tom imenu doktorirala.

Žena koja je čitav život pokušavala da prihvati neobično ime koje su joj dali roditelji, dokotorirala je na temu svog imena.

Marihuana Pepsi Vandik (Marijuana Pepsi Vandyck) odbijala je da promeni ime kako bi pokazala sebi i drugima da je moguće savladati prepreke.

Majka jednog deteta, prošlog meseca i zvanično je postala dr “Marijuana Pepsi” nakon što je stekla doktorat na Univerzitetu u Viskonsinu.

Njena majka je smatrala da će je ime koje joj je dala “odvesti oko sveta”, istakla je Vandik, piše Dejli mejl.

Vandik, koja je napustila nestabilan dom kada je imala 15 godina, završila je srednju školu i fakultet, a vrlo brzo je samoj sebi obećala da će da doktorira.

Kaže kako su joj se u školi rugali i ismevali je, a učitelji i šefovi su pokušavali da je nagovore da promeni ime, ali je ona to odbila.

“Ljudi od toga prave tako veliku stvar”, rekla je ona, prenosi Index.

I tema njenog doktorata povezana je sa njenim imenom: “Crna imena u belim učionicama: Ponašanje učitelja i percepcija učenika”.

Vandik je rekla da su studenti koje je intervjuisala za svoju tezu imali slična iskustva sa odrastanjem u kojima su ih nastavnici više puta ispitivali o imenima.

Marihuana Pepsi je inače zaposlena na koledžu “Beloit” i kaže da bez obzira na svoje ime, nikada nije pušila marihuanu, niti je pila Pepsi.