Ne bi, tvrdi Gardijan.

Grupica srednjoškolaca koja se zaklela da će iskusiti prvo seksualno iskustvo pre maturiranja. Bez prostitutki. Vremenski rok izaziva negativne oblike ponašanja, naročito kada odluče da se sa svojom nevinošću oproste zajedno. A onda tajno snimanje na vrhuncu voajerizma i brojni blamovi.

Dvadeset godina kasnije, priče slične „Američkoj piti“ deo su brojnih komedija o ljubavi i prijateljstvu među ljudima bez seksualnog iskustva. Filmovi su napredovali i takav senzitivni period prikazuju na bolji način, mada još uvek dečaci u pubertetu na osnovu filmova mogu zaključiti da je prvo seksualno iskustvo nekakav traumatiča događaj.

Do duše, makar se više ne govori o ženskim grudima kao o vrećama peska, niti se bilo šta gura u pitu od jabuka.

„Američka pita“ snimljena je na kraju jednog perioda. Brojne komedije iz tog vremena su zaboravljene ili ih ne bi trebalo pamtiti, piše Gardijan.

Britanski magazin analizira i šta je to što je učinilo da „Američka pita“ ima takvu „magiju“ privlačnosti, kakvu nisu imala brojna ostvarenja ni pre ni posle nje.

Izdvaja se kasting, koji je iznedrio neke od budućih filmskih zvezda. Džejson Bigs, Kris Klajn, Tomas Ijan Nikolas i Edi Tomas igraju četiri momka „u lovu“ koji na kraju ostvaruju svoj cilj, ali ih kosmos kažnjava za sve granice koje su na tom putu prešli

Možda bi danas problem bio i u znatno manjoj toleranciji na bilo kakve šale koje bi mogle da šalju seksističke poruke.

Šta vi mislite, kako bi izgledala Američka pita 20 godina kasnije?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.