Selektor srpske košarkaške reprezentacije Aleksandar Đorđević objavio je spisak igrača koje je pozvao na pripreme za Svetsko prvenstvo u Kini.

Najveće iznenađenje – mnogima je to na prvu loptu upalo u oči – je što na spisku nema Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića.

Koliko je to iznenađenje govori i tvit nekadašnjeg igrača Milana Dozeta.

Đorđević će u Kinu voditi 12 igrača, a na širem spisku se nalazi 18 košarkaša. 

Na spisku su: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović i Ognjen Kuzmić.

U odnosu na prethodnu listu kandidata za Kinu, pored Kalinića i Nedovića precrtani su Ilija Đoković, Stefan Pot, Branko Lazić, Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić, Nemanja Dangubić, Rade Zagorac, Stevan Jelovac, Nikola Mišković, Boriša Simanić i Dragan Apić.

Svetsko prvenstvo u Kini je na programu od 31. avgusta do 15. septembra, a reprezentacija Srbije će se okupiti 18. jula u Beogradu.

Komentara

 1. analitičar
  1. jula 2019. 21:08

  Kalinić mnogima u Srbiji smeta zbog kritičkih reči na račun ove vlasti. Više puta je istakao da je protiv medjuetničkih podela, da su ratovi iz devedesetih bili ludilo a da je današnja Srbija daleko od demokratije. Poptom su an nejg aosuli paljubu i zvaničnici i anonimusi preko društvenih mreža i preko ovakvih komentara. Kalina je momak bez greške u svakom pogledu: sportskom i ljudskom. Samo da Saša Đorđević to uvidi. I da se odupre političkim pritiscima! Evo dok ovo pišem čujem da je Tumbaković novi fudbalski selektor! Čovek naplatio svoj užasan, sraman moralni pad! Svoj nazovi patriotizam! Ostavio svoje igrače sa kojima je dve godine živeo i radio na cedilu i pobegao u Srbiju. Rekli mu: napusti Crnu Goru i bićeš naš selektor! Eto kakav je moral tog čoveka! Ali takvi trebaju Vučiću, takvi su izraz našeg srpskog mentaliteta, nažalost!

  1. Ajgor
   4. jula 2019. 14:04

   Kako bre sve znate, pa i CIA bi vam pozavidela!

   1. Ivan
    9. jula 2019. 10:56

    Pa mi smo sveznajuć narod. Lakše nam je da prdimo o svemu i svačemu, nego da konkretno nešto delujemo. Zato tako i prolazimo.

 2. Aleksandar Ljiljak
  2. jula 2019. 11:56

  Gledao sam nedavno na RTS emisiju o Kaliniću i Guduriću, koju je snimio S. Šarenac. Gudurić arhetipski gastarbajter, u Audiju s kožnim presvlakam, bez pravog odgovora ni na jedno pitanje, kao da je na presu posle utakmice, s ogromnim Rolexom ili nekim sličnim "kovčegom" na ruci... A Nikola: neće u neki veliki tržni centar na kafu jer su, parafraziram- truli kapitalisti, vozi Smart auto kroz grad (onoliko velik u onoliko malom autu). Odgovara promišljeno. Da nije postao košarkaš- ostao bi večiti student! Uzor mu je stariji brat, koji ga je lemao, ali i naučio raznim- životnim stvarima... Gudurić; idol, recimo Džordan, da nije košarkaš, bio bi profesionalni teniser... Spomenarski odgovori za 6. razred Osnovne škole "Isidora Sekulić" u Priboju... Kalinić kritikuje go.....ku vlast, otvoreno govori o Kosovu ( o stanju kakvo trenutno jeste- koje ni jednom građaninu Srbije nije po volji). Jednom rečju- Misleći čovek. Đorđeviću ne treba takav, možda će dati neku izjavu koja bi njega, Đorđevića, diskreditovala, neće se pojaviti pred preCednikom kad mu, poput vaterpolista i fudbalera, budu poklanjali opremu pred polazak na Mundo 2019. Pratim košarku, i ne priznajem razlog da "nije u formi". Pre bi se to moglo reći za Simona (kom svaka dala), ali Kalinić je 6. igrač reprezentacije Srbije u ovoj postavi. Jedva sam čekao taj famozni spisak, sada mi i taj Mundo izgleda kao ova država. Usrano

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.