U novom Nedeljniku koji je na kioscima od četvrtka 5. decembra objavljen je veliki intervju sa Miroljubom Labusom, profesorom Ekonomskog fakulteta, bivšim potpredsednik Vlade i predsedničkim kandidatom.

Labus u ovom intervjuu govori o svim velikim ekonomskim propustima u poslednje tri decenije i gubicima koje je ova zemlja doživela od pada Berlinskog zida do danas.

Labus je, između ostalog, govorio i o tome kako bi mogla Srbija da izgleda danas (ekonomski) da se posle pada Berlinskog zida pridružila bivšim komunističkim državama u promeni sistema?

„Mislim da bi Srbija ličila na Slovačku. Ovo upoređenje, naravno, ne pogoduje mišljenju o našoj veličini.

A da je Jugoslavija ostala, to bi danas bila ozbiljna država u EU. Nasuprot tome, svaki njen bivši deo je danas statistička greška u EU. Tako smo izabrali, pa uživajmo u tome“, rekao je Labus.

Miroljub Labus u intervjuu za novi Nedeljnik govori o trideset godina propuštenih šansi, o Miloševići, Anti Markoviću, Đinđiću, socijalizmu i kapitalizmu, privatizaciji, našem mentalitetu o (ne)postojanju nade za Srbiju…

CEO TEKST U NOVOM NEDELJNIKU KOJI JE NA KIOSCIMA OD ČETVRTKA 5. DECEMBRA, ILI U DIGITALNOM IZDANJU DOSTUPNOM NA NOVINARNICA.NET

Komentara

 1. dragan
  5. decembra 2019. 08:07

  Kako god Labus je lepo živeo i tada i sada.

 2. АССИСТ
  5. decembra 2019. 08:59

  Ne mogu da verujem. Ovaj covek i njemu slicni su kopali i rukama i nogama da se ta Jugoslavija raspadne, hvala na naknadnoj pameti.

 3. Mik
  5. decembra 2019. 09:13

  Poštovani profesore, vi i vaše kolege na funkcijama bili ste u prilici da birate put i rukovoditi zemljom. Niste uradili svoj zadatak, već ste, verovatno najviše iz ličnih interesa, potrosili svima nama buducnost unapred. Prema tome, vasa vladajuca elita i njena "nesposobnost" je jedan od glavnih razloga gubitka svih tih silnih milijardi koje spominjete. A mi obični nismo bili u istoj prilici da kao i vi biramo, već smo uglavnom išli na proteste, u medjuvremenu u ratove i mobilizacije i izmedju preživljavali najlepše godine zivota. Zato je krajnje vreme da ta naša potrošena elita odstupi i dozvoli da se formira neka nova, nadam se više korisnika za celu naciju.

  1. Sale
   6. decembra 2019. 13:26

   Veliko poštovanje! Jedino se ne slažem da neko treba da odstupi da bi se nešto bolje desilo. Njegove kolege su i sada jedni od vodećih u haosu koji nas okružuje. Povodljivih i onih koji ne razmišljaju je mnogo, Mnogo je njih koje treba naučiti na šta imaju pravo i kako da se za to izbore. Čekajući da neko odstupi, broj ovih prethodno pomenutih je sve veći a razboritih sve manje. Hajde da tražimo načine a ne izgovore.

  2. Ostap Bender
   6. decembra 2019. 21:02

   Sve tačno u metu! Plus šećer iz EU, koji je gospodin prepakova, pa izvezao po većoj ceni...

 4. Branko
  5. decembra 2019. 10:33

  Žašto Labusa povezujem sa Švedskom?

 5. Lili
  5. decembra 2019. 13:46

  Taman sam htela da nesto napisem i vidim komentar koji je potpisan sa Mik, gospodin je sve rekao.

 6. Petar
  5. decembra 2019. 20:12

  “Covek moze da zivi i sto godina a da umre kao budala”?!!!

 7. SIN LOVCA MEDVEDE
  6. decembra 2019. 12:53

  Da baba ima jaja bila bi deda. Jugoslavija je bila pozorišna predstava, na odru od kostiju Srpskog naroda. Njenim nastankom a posebno raspadom napravljena je ogramina nerpravda Srpskom narodu, koji je bio njen Pijemont. Šta je tu je, treba ići dalje, 100 gpodina nije previše u životu jedne države. Svima onima koji se se okoristili od Jugoslvavjie, a onda je zverski ubili,će se to kad tad obiti o glavu.

  1. Ostap Bender
   6. decembra 2019. 20:58

   Koješta, lupetaš ko maksim... Srbija je eksploatisala sve još od 1918.g! Naš kralj Aleksandar ekspresno se obogatio u ratovima opustošenoj Srbiji za manje od deset godina! Rudnici (zlato), lovišta, mlinovi, pašnjaci i livade, vile po celoj državi, Oplenac, banke i akcije... Ej, u onoj Srbiji (Jugoslaviji) koja je u ratu izgubila trećinu stanovništva i bila opustošena, a narod na ivici gladi! A koliko smo poštovali Slovence i Hrvate kazuje podatak da su postojala samo tri državna praznika: Ujedinjenje, Kraljev rodjendan i Vidovdan!!! Naša crkva je ignorisala katoličku, a o ubistvu hrvatskih poslanika, Stjepana Radića i još trojice u Skupštini usred Beograda...samo smo podstakli ustaštvo i stvaranje kasnije NDH... Ne znaš ni za krvoprolice u Zagrebu povodom Obznane, tj. Aleksandrovog Ukaza kojim proglašava oktroisani (od vladara dat) ustav zemlje... Mnogo malo znaš, a mnogo štete nanosiš... veselniče!

 8. violeta
  6. decembra 2019. 23:51

  Najblaze receno, ovo je vrlo cinicno !Labus je bio jedan od glavnih aktera svega sto nam se desilo i trebalo bi barem da cuti ! Njemu je i tada i sada sasvim lepo ! Niko nas obicne ljude nije ni o cemu pitao , a Labus i njegovi su vodili glavnu rec ! Naknadna pamet je uzaludna, a ko ima savesti, neka bar cuti !

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.