“Da isteram sekretaricu jer se nije vakcinisala? Neću, to nije politički inteligentno”

1

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović prisustvovao je polaganju zakletve i svečanosti koju je organizovalo ministarstvo odbrane Hrvatske.

Milanović je komentarisao moguću kandidaturu bivše predsednice Kolinde Grabar-Kitarović za glavnog sekretara NATO saveza.

“Ja ne bih imao ništa protiv, ali to je za godinu dana. Draže mi je da je ona. Te stvari se rešavaju u tišini. To bi bilo korisno za Hrvatsku. Možda je čak i prekvalifikovana”, rekao je predsednik. 

Govorio je i o vakcinaciji u Hrvatskoj.

“Ja se ne osećam ugroženo od onih koji se nisu vakcinisali”, kazao je.  “Neću biti srećan zbog pretnji određenim kategorijama ljudi. Jedno su zdravstveni radnici, lekari, bolničko osoblje, sestre. Svi drugi rade normalne poslove, manje više. Šta ćemo, da proganjamo ljude koji imaju karijes? Na kraju se sve svodi na to da opterećuješ sistem, ali sistem je uvek opterećen”, rekao je Milanović. 

“Šta, ja ću izbaciti svoju sekretaricu jer se nije vakcinisala? Neću. Ja kažem, to je jedna opasna glupost, reč je o 50 posto ljudi. Iz nekog razloga neće. Da se radi o 15 posto ljudi to bi bilo nebitno. Bili bismo na pragu te kolektivne odgovornosti, kolektivnih imuniteta. Koji je smisao pritiska prema pola populacije, to po meni nije ni politički inteligentno”, kazao je.

“Ma nema novih sojeva, ako vas postojeća vakcina štiti, to je to onda. Dakle, imam lošu vest, svi ćemo umreti jedan dan”, rekao je predsednik Hrvatske.

1 KOMENTAR

Comments are closed.