“Da bismo mogli da stvaramo, moramo da preživimo, a to ne možemo bez vode. Sačuvajmo reke Stare planine”: Tihomiru Staniću Gran pri “Naisa”, a od njega lekcija

0
Fotografija: Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

Gran pri “Naisa” za najbolje glumačko ostvarenje na 54. festivalu glumačkih ostvarenja “Filmski susreti” u Nišu pripalo je Tihomiru Staniću za ulogu Dagija u filmu “Delirijum tremens”, odlučio je tročlani žiri u kome su bili Nela Mihajlović, Goran Radaković i Tamara Aleksić.

Primajući nagradu Stanić je rekao da je film “Delirijum tremens” posvećen našem velikom glumcu Predragu Ejdusu, a da on nagradu posvećuje stanovnicima sela Rakita koji se bore protiv izgradnje mini hidro-elektrane u svom selu, prenosi N1.

“Da bi dolazili ovde još niz godina i decenija, da bismo mogli uopšte da stvaramo u pozorištu i na filmu, trebalo bi i da preživimo, a života nam nema bez vode i vazduha. U ime svoje dece, svojih ćerki Milene i Sofije i u ime vaše dece jer se o njihovoj budućnosti radi, u ime svih nas, upućujem vam molbu i apel sačuvajmo reke Stare planine”, istakao je Stanić uz gromoglasan aplauz publike na dupke punoj Letnjoj pozornici u Nišu.

Gromoglasnim aplauzom publika je pozdravila i glumicu Natašu Ninković kojoj je pripala nagrada “Carica Teodora” za najbolju žensku ulogu na festivalu i Sergeja Trifunovića kome je pripao “Car Konstantin” za najbolju mušku ulogu.

Priču o filmu Delirijum tremens, kao i životnu priču Tihomira Stanića, pročitajte u velikom intervju koji je dao za Nedeljnik, a osim u štampanom izdanju, novi broj Nedeljnika dostupan je i na Novinarnici.