Aktivista Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, povodom protesta prošle subote i onog najavljenog za sledeću, 4. decembra, kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić jedini ima mogućnost da smiri tenzije.

Na pitanje hoće li naredna subota biti „Šabac na više mesta“, odnosno hoće li doći do nasilja prema demonstrantima kao prošle subote od strane ljudi sa čekićima i motkama, on ističe da to zavisi od toga „da li onaj koji dolazi dolazi sa motkom, čekićem, bejzbol palicom ili fantomkom, ili dolazi mirno da iskaže svoje nezadovoljstvo“.

„Mi smo posle 30 godina, posle svega što smo ovde prošli, došli na kraju do toga da se poubijamo. Mi dišemo isti vazduh, jedemo istu hranu – sve što tražimo je da nam to niko ne otima… Niko nije lud da blokira mostove tek tako, čega je malo Vučiću, sve ima – vlast, glasače, a sada je odlučio da nam otima dedovinu… Pozivam Vučića da se, bre, urazumi, da se smiri, da povuče Zakon o eksproprijaciji, a Zakon o referendumu da krene u proceduru, da se zakon vrati u skupštinu i da se o svemu što se tiče naših života raspravlja tako što se narod pita“, rekao je Jovanović Ćuta u Novom danu na TV N1.

Na pitanje šta će se desiti u subotu, ako Vučić do petka ne potpiše Zakon o eksproprijaciji, Jovanović Ćuta poručuje: „Blokada cele Srbije!“

On ističe da Vučićev režim treba da da narodu na uvid sve sporazume koje su potpisali sa svim investitorima, „mi radimo za 200 evra, a nemamo pojma šta su se sve oni svi dogovorili“.

„To je Srbija Vučića, gde on radi šta god hoće. Dokle god tako bude bilo imaće pobunu, od njega zavisi, doćićemo bez čekića, motki, bejzbol palica“, poručuje Jovanović Ćuta.


Povodom protivrečnih izjava Vučića o tome da li je potpisao Zakon o referendumu ili nije i da li policija treba da bude na ulicama u vreme protesta ili ne, on kaže da „Vučića ima dva minimum – jedan koji je potpisao zakon i drugi koji nije, jedan koji će da sklanja policiju, drugi koji neće“.

„Oni su se potpuno pogubili, i to strašno, to je vrlo opasno, nije smešno, država treba da nama obezbedi red i mir, a ne da policajac prebacuje ženu preko ograde. Pozivam policiju da se sredi, da se smiri“, poručuje.

Komentar(1)

  1. Gorčilo
    2. децембар 2021. 21:09

    I da ti da dozvolu za mini elektranu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.