Ćuta: Neću da napadam Đilasa zbog razgovora sa Vučićem, ali bi bilo bolje da su se njih dvojica više sastajali u prethodnih deset godina

0
Printscreen/YouTube/Nova S

Aleksandar Jovanović Ćuta, predstavnik Ekološkog ustanka i izborne koalicije “Moramo”, izjavio je u Novom danu TV N1 da će se ta politička grupacija u republičkom i beogradskom parlamentu zalagati za striktno sprovođenje zakona i funkcionisanje institucija. “Ako se to ne bude dešavalo imaćete ‘Gazelu’, ona je zasad jedina institucija u zemlji koja funkcioniše”, poručio je Jovanović.

Jovanović je ocenio i da je sve što se desilo posle izbora „apsolutna tragedija“, jer kako je istakao, Gradska izborna komisija, s jedne strane, „radi po direktivama Aleksandra Vučića“, dok „oni koji sebe nazivaju najvećom opozicionom grupom“ sa Vučićem pregovaraju oko izborne volje građana.

Rekao je da se posle izbora dogodilo cepanje koalcije Ujedinjeni za pobedu Srbije, i svađa između Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, ali da koalicija „Moramo“ nema nameru da u tome učestvuje.

Jovanović je poručio i da neće da napada Đilasa zbog razgovora sa Vučićem, ali da bi bilo bolje da su se njih dvojica više sastajali u prethodnih deset godina.

“Deset godina njih dvojica kreiraju politički život, a dobili su ljude natopljene mržnjom, na ivici da se poubijau, i sad posle deset godina pregovaraju o izbornoj volji građana. Poruka nije dobra, građani nisu to zaslužili”, smatra on.

Upitan da prokementariše izjavu Dragana Đilasa da bi, ukoliko bude novih izbora u Beogradu, bilo pošteno da oni koji ga danas napadaju ne izađu na njih, Jovanović je rekao da ne može da se priča o novim izborima dok ovi još nisu završeni.

“Dajte da se ispoštuje ono što stoji u zakonu, da se konstituiše gradska vlast, pa da vidimo da li to može da funkcioniše, da li može da se sastavi”, kazao je Jovanović ističući da će Ekološki ustanak učestvovati na svim izborima koji su legalni i legitimni.

Najavio je i da će koalicija “Moramo” u gradskom i republičkom parlamentu insistirati na striktnom sprovođenju zakona i funkcionisanju institucija.

“Ako se to ne bude dešavalo, imaćete ‘Gazelu’, ona je zasad jedina institucija u zemlji koja funkcioniše”, rekao je Jovanović i podsetio da je Ekološki ustanak jedina organizacija koja je odmah nakon izbora izašla na proteste, ali da nisu naišli na pozitivan odgovor ostatka opozicije.