Ćuta Jovanović: “Sutra nova blokada puteva. A nakon blokade – svi za Loznicu…”

2
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/MO)

Aleksandar Jovanović Ćuta iz “Ekološkog ustanka” pozvao je danas građane da se sutra okupe u 13 sati kod Sava centra u Beogradu. On je najavio novu blokadu autoputa E75 u Beogradu od 14 do 15 sati, prenosi N1.

Blokade će biti organizovane u ukupno 40 gradova i mesta, ističe Jovanović.

Jovanović je pozvao i organizacije koje su najavile da će sutra slaviti zbog usvajanja zahteva oko zakona o eksproprijaciji i referendumu, da odustanu od slavlja i pridruže se građanima u blokadi.

Jovanović je pozvao građane da nastave zajedničku brobu do ispunjenja osnovnog cilja – proterivanja Rio Tinta iz Srbije.

On je rekao da ostaje osnovni zahtev da svi ugovori koje su potpisale sve vlasti stave narodu na uvid i da se raskinu sve obaveze sa Rio Tintom.

Kaže da je zahtev učesnika protesta i brisanje „đubreta od projekata Jadar iz prostornog plana Loznice“.

„Do tada – nastavak protesta i blokade“, rekao je Jovanović i pozvao ostale organizacije koje su odustale od blokada da slavlje odlože i da se pridruže organizacijama, njih 40, koje su najavile da će nastaviti proteste.

„Blokiraćemo E75, pozivam građane da dođu u što većem broju. Obratiće im se i Crni iz Šapca i Desko iz Rakite. Rio Tinto samo možemo da proteramo ako smo zajedno“, rekao je Jovanović i dodao da će blokada ovog puta trajati sat vremena – od 14 do 15 sati, budući da će sutra biti veoma hladno vreme.

„Hladno je vreme, štedećemo energiju ljudi. A nakon sutrašnje blokade – svi za Lozicu, fokus je sednica gradske skupštine koja odbija da raspravlja o brisanju projekta Jadar iz prostornog plana, prošli put su se zaklučali. Do 15. decembra su u obavezi da zakažu sednicu. Dakle, nakon blokada, svi pravac za Loznicu, a o daljim načinima borbe ćemo vas dalje obaveštavati. Dakle, prvo blokada sutra, a onda svi pravac Loznica“, rekao je on.

2 KOMENTARA

  1. Cuta pravi odlične kanapee, jedino što su mali, da oce da napravi veće, velike kao sendvič.

  2. Ćuta da se zatvori u kavez . A svi koji ga sledite pročitajte pripovetku “Vođa” Radoja Domanovića – bar nešto pročitajte .

Comments are closed.