Čupić: “Ako se opozicija ujedini može da pobedi na beogradskim izborima”

2
Printscreen/YouTube/Nova S

(Beta) – Profesor Fakulteta političkih nauka u penziji Čedomir Čupić ocenio je da opozicija ima šansu za pobedu na ponovljenim beogradskim izborima ako se ujedini.

On je, za list Nova, rekao i da neće biti u stranci ili pokretu čije je osnivanje najavio Zdravko Ponoš iako je bio njegov savetnik u kampanji za predsednika države, jer kako je objasnio “ima rezerve kada je u pitanju formiranje novih stranaka”.

“Mislim da je Srbija stranački vrlo usitnjena, a ta je usitnjenost onda onda vrlo podložna prvo lošim rezultatima na izborima jer se dobijaju mali procenti, a zatim i velikim manipulacijama. Ne bih presuđivao. Možda gospodin Ponoš ima drugačije procene. Možda će napraviti ozbiljnu stranku i možda će ta stranka imati i veliki broj pristalica”, rekao je Čupić.

Govoreći o izborima, rekao je da bi bilo “poželjno da se donesu zakoni kojima bi kazna za kupovinu glasova bila od tri do pet godina zatvora”.

2 KOMENTARA

  1. G. Cupicu, nije tesko ujediniti se ali na zalost pokazali su da ujedinjenje ne vodi cilju u razjedinjenoj opoziciji gde duvaju vetrovi na sve strane. Ako bude pameti pobedice ali ne zato sto su se ujedinili, ako bude pameti kazem, ali slabo se to vidi. Ziveli

  2. Оооопссс ! А која сад “опозиција”, професоре (у пензији) Чедомире Др. Чупићу ? И она што би овде да твори: “руску губернију”, она што јој је ЕУ “тринаеста рупа на свирали”,она којојој Косово и Метохија нису дијаспора, којој Резолуција о Сребреници није прихватљива…. ? Нисте професоре у ту “тикву дували” пред изборе. А сада: “‘Ди си Ђука,…”. Но, похвално је изразити се и о “накнадној памети”, уколко је она резултат промишљања и заиста искреног односа према стварности око себе.

Comments are closed.