Katarina Kitarović, ćerka hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, od jeseni će studirati na prestižnom američkom Harvardu, kako piše Jutarnji list.

„Harvard joj je prvi izbor, iako je primljena na četiri top američka univerziteta. Neću reći o kojim je sve univerzitetima reč, ali Harvard i Stanford su među njima“, otkrila je Grabar Kitarovićeva.

Kako prenosi Index.hr, Kitarovićeva je navela da njena ćerka od sva četiri univerziteta na koja se prijavila dobila stipendiju i da univerziteti od njih traže da godišnje zaradi 2.000 do 3.000 dolara.

„Njoj ta četiri univerziteta nude stipendiju koja je dvostruko viša nego moja godišnja plata. Ako ode na jedan od njih, njoj će ta strana država platiti obrazovanje. U Hrvatsku će se vratiti s onim što je u nju uložio neko drugi, u ovom slučaju SAD. Katarini je zasad Harvard na prvom mestu, oni i Stenford su ponudili najbolje uslove“, rekla je Grabar Kitarovićeva.

Ćerka Kolinde Grabar Kitarović, osim što je državna prvakinja u umetničkom klizanju, bila je među jedan odsto najboljih u svetu u rešavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u.

„Rešila je njihove SAT testove i bila među prvih jedan odsto najboljih studenata na svetu, uključujući Amerikance. Čula sam priče da je primljena na Harvard jer sam predsednica Hrvatske, što nema veze s istinom jer znate da američki obrazovni sistem nije briga za to“, rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Katarina Kitarović, kako piše Jutarnji, htela je da se osamostali i odseli od roditelja, piše Jutarnji.

„Katarina je do određene mere javna osoba jer se bavi umetničkim klizanjem, ali jako ceni svoju privatnost i ne želi da se o njoj govori kao o ćerki predsednice, ne želi biti javna osoba. U želji da se skloni od policije koja je prati 24 časa dnevno, prijavila se na četiri američka univerziteta i svi su je primili“, navela je Grabar Kitarovićeva.

Katarina Kitarović pohađa i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva. Pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidne misli i o tome napisala knjigu.

Komentara

  1. nenad
    20. мај 2019. 14:58

    svaka cast djevojka je izuzetno pametna a to se moglo i videti na testu koji se pise prije upisa tako da su svi tako reci primitivni komentari suvisni i ne treba se na njih obazirati. ovo nije balkan ovdje se u pametne ulaze i neka ona sluzi na ponos roditeljima. djevojko neka t je sa srecom

  2. Zoran
    21. мај 2019. 08:46

    Kod nas se takve stvari ne cene niti nešto piše o takvoj deci, ali zato je svaka druga vest o Anastasiji Ražnatović kako izgleda u kupaćem kostimu, o silikonima i botoksima. Pa ona dromfulja Ceca, se naziva SRPSKOM MAJKOM... Tu smo gde jesmo, turbofolkeri, primitivni i zaostali u razvoju... zato i izumiremo, uz svesrdnu pomoć lopuža, koje sebe nazivaju političarima. Bravo za HRVATSKU MAJKU koja je odgajila, ovakvo dete. Meni je to više nego impresivno i želim joj sreću i dalji uspeh u životu i radu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.