Pisao je scenario za kultni film „Munje“, autor je „Mileta protiv tranzicije“, režirao je i film „Artiljero“. Ovih dana je krenula sa emitovanjem serija „Ujka — novi horizonti“ čiji je autor Srđan Anđelić. Glavni lik u seriji ima fobije od reformi i progresa „na silu“ koje nameću evropske integracije.

„Sloboda ne može da se desi tek tako, zato što mi mislimo da smo je zaslužili. Iziskuje mnogo odricanja, učenja, ni asketizam nije naodmet. Toliko se mutnih tipova okoristilo o malo slobode što smo osvojili 5. oktobra da je logično da nam je sada sam pojam apstraktan i dalek“, ispričao je Anđelić za novi Nedeljnik.

„Munje“ su postale kultni generacijski film. Da li je danas nemoguće snimiti film o tim urbanim simpatičnim luzerima? Danas kao da smo u oskudici tih likova?

„Ko kaže?! Nama se ništa nije desilo za ovih 20 godina. I dalje su pune ulice starijih tinejdžera (35+) koji žive sa roditeljima. Pitanje je godine kada će da zakorače u nove ‘Munje’. Čujem da postoji peticija, društvo želi nastavak. Razmotrićemo“, kaže Anđelić.

Ceo intervju sa Srđanom Anđelićem, u kojem je govorio o televiziji, radiju, B92, komedijama, kultnim hitovima, čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 3. oktobra.

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.