Crnogorski navijači vređali Dritana Abazovića, FSCG se ogradio od skandiranja: “Nikada do sada se nije desilo…”

0
Screenshot TV Vijesti

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) reagovao je povodom skandiranja crnogorskih navijača na utakmici Crne Gore i Letonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

U 70. minutu meča, kod rezultata 0:0, sa severne tribine Stadiona pod Goricom, gde su bili smešteni najvatreniji navijači, počeli su povici upućeni potpredsedniku Vlade Crne Gore, Dritanu Abazoviću: “Dritane, p…..”

Povike je prihvatio veći deo publike, od ukupno oko 2.000 gledalaca koliko je bilo na stadionu, prenose Vijesti.

Podgorički list podseća da je Abazović na proleće, u društvu predsednika Saveza Crne Gore Dejana Savićevića, gledao utakmicu Crna Gora – Norveška.

Iz Saveza su se ogradili od skandiranja, naglasivši kako veruju da će u budućnosti izostati iznošenje političkih stavova, vređanja pojedinaca ili LGBT zajednice od strane navijača i gledalaca prisutnih na stadionu.

“Povodom uvredljivih povika koji su se mogli čuti u jednom delu utakmice kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo između nacionalnih timova Crne Gore i Letonije, Fudbalski savez koristi priliku da se ogradi od uvredljivog skandiranja koje se moglo čuti tokom pomenute utakmice i ujedno osudi isto. Po prvi put na utakmicama reprezentativnih selekcija sa tribina našeg najvećeg stadiona čulo se skandiranje koje nije bilo usmereno ka podršci nacionalnom timu već ka vređanju potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića”, saopšteno je iz FSCG.

Kažu da “utakmice nacionalnih selekcija nikada nisu bile poligon za ispoljavanje politčkih stavova pojedinaca ili navijačkih grupa, kao ni vređenje javnih ličnosti ili pripadnika LGBT zajednice.”

“Na utakmicama seniorske reprezentacije, bilo da su igrane kod kuće ili u gostima, uvek i isključivo se iskazivala ljubav prema Crnoj Gori i našem nacionalnom timu. Upravo taj način bodrenja nacionalnog tima, lišen bilo kakvih političkih konotacija ili vređanja pojedinaca i grupa na bilo kojoj osnovi, predstavlja najbolju podršku reprezentativcima za ostvarenje zacrtanih ciljeva. Najiskrenije verujemo da će se u budućnosti na utakmicama seniorske i svih ostalih reprezentacija čuti samo pesme ljubavi prema domovini i podrške igračima i da će izostati iznošenje političkih stavova, vređanja pojedinaca ili LGBT zajednice od strane navijača i gledalaca prisutnih na stadionu”, saopštili su iz FSCG.