Crnogorska policija saopštila je danas da je uhapsila tri mladića iz Bijelog Polja zbog lomljenja i bacanja 13 zastava Crne Gore istaknutih na stubovima gradske rasvete u centru tog grada.

Mladići B.Ć. (20), R.Ć. (22) i I.B. (20) uhapšeni su pošto su u subotu u ranim jutarnjim časovima polomili i bacili 13 zastava, a sumnjiče se za krivično delo povreda ugleda Crne Gore, navela je policija.

Direktor policije Veselin Veljović rekao je posle hapšenja da „policija neće dozvoliti skrnavljenje državnih simbola“.

„Svi slučajevi će biti sa pažnjom istraženi i procesuirani, a odgovorni će snositi posledice takvog neodgovornog postupanja“, naveo je Veljović na tviter nalogu Uprave policije Crne Gore.

Incident se dogodio dva dana pošto je širom Crne Gore proslavljen Dan nezavisnosti, u znak sećanja na 21. maj 2006. godine kada su se građani na referendumu opredelili za samostalnu državu.

U crnogorskim gradovima Dan nezavisnosti proslavljen je isticanjem državnih zastava u kolonama vozila, a bilo je i okupljanja.

Prvi put u 14 godina od obnove državnosti Crne Gore, slavlje je proteklo u znaku incidenata čiji su akteri mladi ljudi.

U Kolašinu je mladić pokušao da omete proslavu, u Beranama je mladić ispalio više hitaca iz vatrenog oružja tokom proslave, dok je u Nikšiću izbila masovna tuča.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/velika-majska-akcija-pretplata-na-nedeljnik-samo-6-999-dinara-poklon-dve-flase-plavog-vina/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.