Crnogorska opozicija predala inicijativu za izglasavanje nepoverenja vladi: Mandić pozvao parlamentarnu većinu na dogovor…

0
Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

(Beta) – Poslanici crnogorske opozicije predali su danas u skupštinsku proceduru inicijativu za glasanje o nepoverenju vladi.

“Kao što je i najavljeno, 40 poslanika opozicije predalo je u skupštinsku proceduru predlog da se glasa o nepoverenju 42. vladi Crne Gore. Očekujemo podršku ubedljive većine poslanika”, napisao je na Tviteru poslanik i predsednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

U Crnoj Gori se spekuliše o mogućnosti formiranja manjinske vlade koju bi činila URA Dritana Abazovića i manjine, a koju bi u parlamentu podržala Demokratka partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Predsednik Crne Gore i lider DPS Milo Đukanović izjavio je da su dva rešenja za izlazak iz trenutne političke situacije – izbori ili politička vlada i odbacio špekulacije da je uslov za formiranje manjinske vlade da se povuče sa funkcije šefa stranke i da je to od njega tražila međunarodna zajednica.

Reagovao je i lider Nove demokratije Andrija Mandić. On je na Tviteru napisao da je “inicijativa poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića o izglasavanju nepovjerenja aktuelnoj Vladi, koju su podržali svi poslanici opozicije, još jedan razlog više zašto treba da se postigne dogovor o izboru nove Vlade u okviru postojeće parlamentarne većine do 10. decembra”.

https://www.nstore.rs/product/crni-petak-pretplata-knjige/