Crnogorskim trgovcima od danas zabranjen rad nedeljom

1
Foto: Profimedia

Zbog izmena zakona, za crnogorske trgovce ova i svaka naredna nedelja biće neradna. Tokom jučerašnjeg dana u prodavnicama zabeležen povećan promet i gužve kao pred Novu godinu.

Izmenama zakona koje su usvojene sredinom juna, propisano je da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedeljom i tokom državnih praznika, prenosi RTCG.

Zbog toga je tokom jučerašnjeg dana u crnogorskim prodavnicama zabeležen povećan promet, a u nekim trgovinama su zabeležene gužve kao pred Novu godinu.

Ipak, neće sve prodavnice biti zatvorene. Nedeljom će i dalje moći da rade apoteke, pekare, cvećare, suvenirnice, kiosci, prodavnice sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske pumpe i prodavnice u okviru njih, kao i pijace, štandovi, tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice.

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove ranije je najavila da će kažnjavati one koji rade nedeljom i pozivaju preduzeća da poštuju propisane obaveze.

Za nepoštovanje zakona propisana je novčana kazna, ali i privremeno zatvaranje objekta.

1 KOMENTAR

  1. U svim normalnim zemljama je vikend neradan..Službe koje rade u turnusima poput dezurstva,mup, bolnice njih zahvata po jedan dan od vikenda ali rade ukupno pola meseca… Za ostala zanimanja poslodavac treba da naglasi da će raditi vikendom i ko želi nek izvoli ali svuda je na dobrovoljnoj osnovi radnika za duplu dnevnicu naravno i drzava da uvede veci iznos doprinosa za radnika zašto da država šteti…znam dosta pekara, i konkretno za vozace da ne rade vikendom i nista im ne fali…To ako bude Srbija ima da bude zemlja prosperiteta…Čitam neke komentare tipa poslodavci da otpustaju radnike zbog tog zakona…xaxaxa pa i ovako slabo ima radnika.. tek kad se uvedu neradni vikendi bice veća uposlenost i veća korist drzavnom budzetu…sad sve zemlje glupe jedino nasi poslodavci pametni…xaxaxa. Kukace oni za radnicima i za pon-pet.

Comments are closed.