Crna Gora uvela policijski čas, zabranjuju se sve proslave: Registrovan najveći broj preminulih od početka pandemije

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Nacionalno kordinacino telo odlučilo je danas da na teritoriji cele Crne Gore uvede policijski čas od 21 do pet sati ujutro kao i da vikendom od petka u ponoć do nedelje u ponoć zabrani međugradski saobraćaj.

Istovremeno je dozvoljeno otvaranje ugostiteljskih objekata u opštinama u kojima su bili zabranjeni, nakon što su protestovali i najavili da će otvoriti lokale.

Među merama je i ona da se najviše četiri osobe mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru, zatim zabranuju se verski skupovi, saučešća, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave (rođendani, krštenja i druga slavlja).

Zabranjena su i posećivanja u stambenim objektima za lica koja nisu članovi istog domaćinstva.

Dozvoljeni su obredi u religijskim objektima bez prisustva vernika

Rad svih ugostiteljskih objekata biće od sedam do 20 časova. Gosti će međutim morati da nose maske i u otvorenom i zatvorenom delu osim kada direktno konzumiraju piće.

Obavezno je postavljanje pleksiglasa između stolova, za stolom najviše mogu biti četiri osobe a između stolova mora biti razmak od dva metra.

Mere, kako je saopšteno na konferenciji za medije, važe do 1. decembra.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata preminulo 13 osoba od posledica koronavirusa, što je najviše u jednom danu od početka pandemije.

Najstarija osoba je ima 92 osobe, najmlađa 43. Novootktivenih slučajeva infekcije je 611, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U Crnoj Gori preminulo 13 osoba, najviše od početka pandemije 

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata preminulo 13 osoba od posledica koronavirusa, što je najviše u jednom danu od početka pandemije.

Novootktivenih slučajeva infekcije je 601, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Najstarija osoba ima 92 osobe, najmladja 43.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna iznosi 368, a od početka godine 377.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 8.828.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 26.109.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500