Crna Gora u ponoć otvara granične prelaze (i one ka Srbiji)

0
Foto: Profimedia

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja koronavirusa, saopšteno je iz Vlade.

U ponoć se otvaraju do sada zatvoreni granični prelazi sa Srbijom: Ranče – Jabuka na putu Pljevlja – Prijepolje, Vuče – Godovo na putu Rožaje – Tutin, i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja – Priboj.

Sa Albanijom biće otvoreni prelazi Grnčar – Baškim, na putnom pravcu Plav – Skadar i Sukobin – Murićan na putnom pravcu Ulcinj – Skadar, a sa Hrvatskom: Kobila – Vitaljina na putnom pravcu Herceg Novi – Vitaljina – Dubrovnik.

Sa Bosnom i Hercegovinom: Šćepan Polje – Hum na putnom pravcu Plužine – Foča, Šula – Vitina na putnom pravcu Pljevlja – Foča, Sitnica – Zupci na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje i Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

Kako je saopšteno, ostaje mera da u Crnu Goru mogu da putuju državljani i rezidenti zemalja u kojima je manje od 25 obolelih na 100.000 stanovnika, prenosi Beta.

Blic precizira da su za građane Srbije i dalje neophodni testovi na koronavirus ne stariji od 72 sata ili će u suprotnom ići u karantin.