Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković, juče je u emisiji „Upitnik“ na RTS rekao da ideja razgraničenja, po njegovom mišljenju, uopšte više nije na stolu.

„Mislim da o tome neće da razgovaraju ni Albanci, ni Zapad koji ih je sponzorisao. Naše rešenje je da se borimo da pregovaramo što možemo više i da čuvamo mir“, rekao je Selaković. 

Prema njegovim rečima, „ako nam se dogodi ono što je rađeno 2004. godine, kad je KFOR stojao skršetnih ruku i gledao, Srbija, kao što je rekao predsednik Vučić, neće dozvoliti da joj neko ubija njen narod“, već će“naći način da ga zaštiti“.

Selaković je rekao i da kao pravni istoričar smatra da je Crna Gora „klasična srpska država, u kojoj i dan-danas, posle svega, živi 31 odsto Srba“.

Na pitanje šta to znači da je „klasična srpska država“, rekao je da to znači da se Crna Gora „od svog postanja, kao država, dičila srpskim identitetom“. 

On je, povodom godišnjice završetka NATO bombardovanja, rekao daje Kumanovski sporazum bio završetak oružane agresije, ali da je time počeo „lov na Srbe“, te da je“usledio politički nastavak agresije“.

Selaković je rekao da je nakon petooktobarskih promena 2000. godine „uništena vojska, ekonomska baza, ono što je ostalo, uništeno pljačkaškom privatizacijom“. 

„U prisustvu nekadašnjeg generalnog sekretara NATO Havijera Solane, Vojisav Koštunica, Milo Đukanović i Zoran Đinđić su stavili van snage Ustav, ukinuli Saveznu Republiku Jugoslaviju, a nakog toga je usvojena Ustavna povelja“, rekao je Selaković i dodao da je time „uništena zajednička država s Crnom Gorom“. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.