Skupština Crne Gore je ponovo usvojila izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti, prenose Vijesti.

Sednica Prvog vanrednog zasedanja Skupštine o ovoj godini počela je sa zakašnjenjem od sat, a predsednik crnogorske Skupštine Aleksa Bečić je rekao da kvorum postoji jer je u sali prisutan 41 poslanik.

Poslanici će se na prvoj sednici ponovo izjasniti o predlozima Vlade koji su usvojeni krajem prošle godine, ali je predsednik države Milo Đukanović odbio da ih potpiše.

U sali su poslanici vlasti, predsednik Vlade Zdravko Krivokapić i svi ministri.

Sednici ne prisustvuju poslanici opozicije.

Nakon ove sednice, za danas je planirano i drugo vanredno zasedanje na kom će se ponovo odlučivati o predlozima poslanika vlasti, koje je takođe predsjednik države odbio da poptiše.

„Skandalozan dopis“

Predsjednik Skupštine je saopštio da Ustavni sud traži da se Skupština izjasni po podnešenom zahtevu o oceni ustavnosti u roku od 15 dana, što nije do sada zabeleženo.

Bečić je istakao da su poslanici parlamentarne manjine podneli Ustavnom sudu inicijative za ocenu ustavnosti odluka koje je Skupština donela u decembru – odluke za obrazovanje Odbora za reformu izbornog zakonodavstva, izmenama Poslovnika i izboru članova DIK-a.

„Primio sam skandalozan dopis predsjednika Ustavnog suda koji traži da se Skupština odredi prema predlogu zaocjenu ustavbnosti odluke o obrazovanju odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu u roku od 15 dana. Jasno vam je da u vanrednom zasedanju Skupština ne može u tom roku utvrditi odgovor Ustavnom sudu. U svakom drugom zahtevu je rok za odgovor 30 dana. Prvi put u istoriji je postavljen rok od 15 dana“, kazao je Bečić.

Dodao je da je danas Skupština danas dobila još jedan dopis – da se odredi i o predlogu o ocjeni ustavnosti Odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga „ISTORIJA 21. VEKA“ za samo 7.999 dinara!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.