Nedelja će za trgovce u Crnoj Gori biti neradni dan, pošto su poslanici u Skupštini Crne Gore glasali za promene Zakona o unutrašnjoj trgovini, preneo je N1.

Za navedeni zakon glasalo je 44 poslanika, a nije bilo uzdržanih i glasova protiv.  

Iz Ministarstva ekonomije su ranije objasnili da će primena zakona početi tri meseca posle objavljivanja u Službenom listu.

Vlada je početkom marta utvrdila predložene izmene i dopune zakona, kojim se zabranjuje trgovina na veliko i malo nedeljom i praznicima, izuzev u prodajnim objektima ili mestima u kojima je to neophodno zbog obezbeđenja životnih potreba građana.

Crnogorska vlada je krajem maja usvojila amandman kojim su propisane vrste prodajnih objekata koji će imati mogućnost rada nedeljom i praznicima, među kojima su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cveća, suvenira, štampe i sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme.

Nedeljom i praznicima moći će da rade i benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru njih, pijace, štandovi odnosno tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice, kao i prodavnice, kiosci i automati smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka.

Među izuzecima su i štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vreme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vreme javnog prikazivanja kinematografskih dela, kao i skladišta za trgovinu na veliko.

Komentar(1)

  1. Sima
    21. juna 2019. 01:28

    Bravo za odluku. I kod nas bi jedan dan u sedmici morao biti neradan za trgovce. Ne isti za sve,ali obavezno jedan kojeg odabere firma uz opake kazne za nepridrzavanje. Nije dovoljno sto su bedno placeni ,nego im se i dusa mora izvaditi. Sindikati bi to morali generalnim strajkom zahtevati,ne bude li usvojen njihov predlog parlamentu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.