“Crna Gora će nastaviti da se razvija kao demokratska, sekularna i proevropska država, a Hrvatska će nam u tome pomoći…”

0
Printscreen/YouTube/ Al Jazeera Balkans

“Crna Gora će nastaviti da se razvija kao demokratska, sekularna i proevropska država, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a prenose podgoričke Vijesti.

On je sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem danas nastavio bilateralne razgovore o odnosima dve države tokom sastanka održanog na Brionima.

Kako je saopšteno iz Kabineta crnogorskog predsednika, drugi dan zvanične posete Đukanovića Hrvatskoj bio je prilika i za dodatnu razmenu mišljenja i stavova dvojice predsednika o pregovorima Crne Gore za članstvo u EU.

Dodaje se da je Milanović apostrofirao podršku Hrvatske evropskom putu Crne Gore.

“Sagovornici su, takođe, razgovarali i o situaciji u Crnoj Gori i Zapadnom Balkanu”, saopšteno je.

Dodaje se da je Milanović naveo da će Hrvatska podržati nastojanje Crne Gore da se razvija kao demokratska, sekularna i proevropska država.

Poručio je i da je to važno za Hrvatsku kojoj je Crna Gora sused i partner u NATO savezu.

“Predsednik Milanović organizovao je za Predsednika Đukanovića obilazak znamenitosti na Brionima i krstarenje uz obalu Istre. Razgovorima na Brionima završena je dvodnevna zvanična poseta predsednika Đukanovića Republici Hrvatskoj”, zaključuje se u saopštenju.