Protiv crkvenjaka Branka L, koji je juče upao u prostorije Patrijaršije i uz pretnju pištoljem od radnika finansija tražio da mu isplate 200.000 evra, biće podignute krivične prijave za iznudu i nelegalno posedovanje oružja, piše Blic.

Prema pisanju Politike, Branko L. je naoružan pištoljem oko podneva upao u prvu kancelariju u hodniku i kao taoce držao muškarca i ženu.

Reč je o kancelariji Blagajne Hrama Svetog Save što je, kako piše Politika, jasno istaknuto na vratima. Pored nje je, inače, kancelarija patrijarha srpskog Irineja.

„Politika“ navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, da se u zgradi čulo dosta buke i vike, da se čulo kako policija pregovara sa napadačem i da je sve trajalo oko sat vremena.

U kancelariji je bilo dvoje službenika računovodstva, a osim obimne papirne dokumentacije, u njoj se ne nalazi novac.

Napadaču je oduzet pištolj marke „bereta“ sa sedam metaka. Radnici su nepovređeni oslobođeni, a proverama je utvrđeno da Branko L. nema dozvolu za oružje i da nema policijski dosije.

On je uhapšen i određeno mu je zadržavanje u pritvoru od 48 sati.

Patrijarh Irinej koji je bio za vreme napada u zgradi izjavio je za Tanjug da incident nije bio prijatan.

„Ne znamo da li je bio pri sebi, lično ne znam koji je bivši crkvenjak u pitanju. Policija je bila i obavila posao. Bitno je da se sve dobro zavšilo“, izjavio je Irinej.

B. L. juče je naoružan upao u prostorije Patrijaršije i od radnika finansija tražio da mu isplate 200.000 evra koje mu, navodno, duguju.

On je tom prilikom rekao da mu novac duguju navodno za odbranu Kosova i Crne Gore koje mu pripadaju. Zatim je ljudima rekao da mu daju novac ili da zovu policiju, sve vreme držeći pištolj u ruci.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.