“Čovek, u biti večito dete, koji je u fokus stavljao ljudske vrednosti i brige”: Ministarka kulture o smrti Marka Živića

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)

(Beta) –  Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici glumca Marka Živića koji je danas preminuo od posledica infekcije virusom korona.

Ona je navela da su umetnička i glumačka scena ostale “bez jednog od najznačajnijih dramskih umetnika koji je svojim ulogama obogatio našu pozorišnu i filmsku produkciju”.

“Talentovani glumac ostaće upamćen po svojoj posvećenosti i profesionalizmu, svestranosti, empatiji i dobročinstvu. Čovek, u biti večito dete, koji je u fokus stavljao ljudske vrednosti i brige, bio je prepoznatljiv po svom optimizmu. Pamtićemo i njegov širok osmeh, humor i iskrenost”, navela je ministarka a preneo njen kabinet.

Živić je rodjen 1972. godine u Kruševcu a glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je deo stalne glumačke postave u Pozorištu na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Igrao je u predstavama “Kad su cvetale tikve”, “Ne igraj na Engleze”, “Let iznad kukavičjeg gnezda”, “Delirijum tremens”. Dobitnik je mnogih nagrada.