Čovek koji prepravlja grafite “ubij Srbina”, tvrdi da je cenzurisan: “Nije ih bilo sramota da seku i krate…”

0
Foto: Tanjug/AP

Odbornik Socijaldemokratske partije u Zadru Jure Zubčić rekao je da je u intervjuu koji je dao Radio televiziji Srbije cenzurisan i da je izbačen deo u kojem negativno govori o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Zubčić je postao poznat po tome što je grafite poput “ubij Srbina” prepravljao u “ljubi Srbina” i brojnim aktima mladih ljudi koji sebe nazivaju “ustašama”, davao potpuno drugačiju konotaciju.

Četvorominutni intervju sa Juretom Zubčićem RTS je emitovao u subotu, a istog dana on je na Tviteru postavio objavu o cenzuri tog intervjua, prenosi Danas.

„U intervjuu sam rekao da je HDZ-u u interesu, kao i SNS-u, da se mrzilačke teme vrte po medijima. I dok god Vučić kontroliše medije, takve teme će uvek biti aktuelne jer je to jedina politika na kojoj dobiva bodove, jer je potpuno nesposoban razvijati progresivne politike. Baš me zanimalo hoće li rezati i naravno da jesu, bez imalo srama“, napisao je Zubčić.

Zubčić je u objavi na tviteru rekao da se „Severna Koreja ne bi posramila takve cenzure koju sprovodi RTS“ i dodao da se na „nacionalnoj televiziji ne sme pustiti ništa što Vučiću ne ide u prilog“.