Continental savetuje: Koliko novca da izdvojite za nove letnje gume?

  0
  Foto: Promo

  Dolaskom proleća dobar deo vozača susreće se sa činjenicom da njihovi letnji pneumatici više nisu u voznom stanju i da je vreme da svom omiljenom “četvorotočkašu” daruju novi par “cipela”. Međutim, tada se javlja dobro poznata dilema: koji model izabrati i koliko novca potrošiti.

  Luka Širovnik, šef tehničke službe za korisnike u kompaniji Continental Tires za Jugoistočnu Evropu, smatra da se ušteda pri kupovini novih, jeftinijih guma, odnosno plaćanje niže cene u poređenju sa cenom premijum guma, ne savetuje niti iz bezbednosnih, niti iz ekonomskih razloga.

  “Jeftinije gume nesumnjivo imaju nižu cenu, ali ipak nećete ostvariti uštedu ako je potrebno da ih menjate češće nego što biste to radili s premijum gumama. Sve gume moraju da prođu rigorozne testove i većina će pokazati određene standarde kvaliteta, ali je malo verovatno da će jeftinije gume imati iste performanse kao one iz premijum kategorije. Velika konkurencija na tržištu znači da standard neprestano raste i da svaki proizvođač teži razvoju najboljeg mogućeg proizvoda. Premijum gume su skuplje jer cena, osim kvaliteta i zagarantovanih performansi, obuhvata i tehnologiju i uloženo vreme”, kaže Luka Širovnik.

  Iako se na prvi pogled čini da su jeftinije gume najisplativije rešenje zbog niže cene, zapravo su premijum te koji će vam uštedeti novac. Razlog je sledeći: napravljene su od visokokvalitetne gume i dizajnirane tako da imaju šaru gaznog sloja koja može da izdrži habanje profila na potpuno drugačiji način od onih iz jeftinije kategorije.

  Bezbednost na prvom mestu, zabava na drugom

  Slogan letnje marketinške kampanje kompanije Continental naglašava da bezbednost na putu nema alternativu. Ali to nije sve: svima koji tokom ove letnje sezone odluče da kupe nov komplet letnjih pneumatika Continental kod ovlašćenih distributera zabave neće nedostajati jer će na poklon dobiti i LEGO® set. Akcija traje od 15. marta do 30. juna, a ponuda važi do isteka zaliha. Više informacija možete pronaći na veb-sajtu continental-promotion.com.