Članu Dveri 30 dana zatvora zbog protesta za vreme policijskog časa

1

(Beta) – Gradska organizacija Dveri u Čačku saopštila je danas da je njihovom članu Ivanu Vidojeviću nadležni sud izrekao kaznu zatvora od 30 dana, zbog učestvovanja u protestnoj šetnji koja je organizovana za vreme policijskog časa, i to ocenila “politički progon”.

Protestna šetnja u organizaciji Dveri održana je u Čačku 2. maja prošle godine, tokom trajanja policijskog časa “protiv nezakonitog zatvaranja stanovništva”, koje bilo uvedeno zbog epidemije korona virusa.

“Stranački deo policije, tužilaštva i sudstva u Čačku nastavljaju progon Dveri. Nakon prve političke presude u Čačku posle pada komunizma predsedniku odborničke grupe Dveri Aleksandru Tanaskoviću (koja je ranije doneta), pritisak Srpske napredne stranke (SNS) na čačansku policiju i sudstvo ne jenjava”, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri su istakle da se Vidojević, koji je član Glavnog odbora i bivši obornik te stranke u Skupštini Čačka, učestvujući u protestnoj šetnji “ponašao u duhu svoga naroda i obavljao svoju odborničku dužnost”.

“Vidojević je ukazivao na kršenje zakona i ukidanje osnovnih sloboda i nije pristajao na ropstvo – tako što je protestvovao protiv nezakonitog zatvaranja naroda koje se kosilo sa zakonom i zdravim razumom”, navodi se saopštenju.

Dveri ističu da je “simptomatično” da su prve presude zbog protestne šetnje u vreme policijskog časa bile oslobadjajuće, a zatim po žalbi policijske uprave ukinute.

“Ovo je očigledan dokaz da je deo sudstva i policije u Čačku u potpunosti pod kontrolom SNS! Dveri se neće pomiriti sa ovom odlukom i primeniće sva moguća sredstva da se ovakva nezakonita odluka spreči”, navodi se u saopštenju Gradske organizacije Dveri u Čačku.

1 KOMENTAR

  1. Сада би “надлежни” суд у Београду морао да напуни затворе, бар на 30 дана, онима који су бакљадама дивљали по зградама у Београду, починивши исто дело !

Comments are closed.