Članovi Nirvane okupili se na humanitarnom nastupu

0
Foto: Profimedia

Članovi nekadašnjeg popularnog sastava Nirvana okupili su se za potrebe specijalnog nastupa koji će se održati danas u Los Anđelesu.

Dejv Grol okupio je basistu Krista Novoselića i gitaristu Peta Smira, sa kojima će nastupiti na humanitarnom “Heaven Is Rock&Roll” gala događaju, koji organizuje Art of Elysium, prenosi N1.

Osim njih, na događaju će nastupiti i druge velike zvezde poput Merlina Mensona, a karte se licitiraju posredstvom sajta dobrotvorne organizacije. Cene se kreću od 250 do stotinu hiljada dolara.

Nirvana je bio jedan od najvećih bendova devedesetih godina, a raspali su se 1994. godine, posle samoubistva frontmena i pevača Kurta Kobejna.

Bubnjar Grol je posle toga osnovao sastav “Foo Fighters”, koji je takođe postigao svetsku slavu. Od tada, nekadašnji članovi Nirvane okupljali su se s vremena na vreme, najčešće za potrebe saradnje na albumima “Foo Fightersa”.

Vrlo retko su nastupali pod starim nazivom “Nirvana”, a poslednji takav nastup bio je na Kal Džem festivalu 2018. godine. Oni su se okupili i 2014. godine kako bi proslavili ulazak Nirvane u Kuću slavnih.