Članovi britanske Vlade napravili žurku pre sahrane princa Filipa: Dauning strit se izvinio kraljici Elizabeti

0
EPA-EFE/ANDY RAIN

Dauning strit se izvinio Bakingemskoj palati zbog organizovanja dve žurke od strane svojih zvaničnika u noći koja je prethodila sahrani princa Filipa, prenosi BBC.

Okupljanja, koja je pred oči javnosti prvi izneo Telegraf, održana su 16. aprila 2021. godine i trajala su do ranih jutarnjih časova.

Portparol premijera Borisa Džonsona izrazio je “duboko žaljenje zbog održavanja žurki za vreme dok je čitava nacija bila u žalosti”.

Džonson nije prisustvovao žurkama, ali se susreće sa pitanjima vezanim za drugo okupljanje, koje je održano za vreme prvog karantina, a na kojem su prekršena tada utvrđena pravila o zabrani okupljanja.

Ove informacije iskoristile su opozicione partije, koje su ukazale na kontrast u ponašanju vladinih zvaničnika, koji organizuju žurke na kojima se ne poštuju pravila, sa ponašanjem kraljice Elizabete koja je morala da sedi sama na sahrani vojvode od Edinburga.

Obe zabave održane su za vreme zabrane okupljanja na zatvorenom prostoru i na taj način su dodate na listu okupljanja u zgradama Vlade koje su pod istragom državne službenice Su Grej.

Nakon izvinjenja, lider Laburista Kir Starmer rekao je da ovakve situacije pokazuju koliko je Boris Džonson ukaljao ugled funkcije premijera.

“Konzervativci su izneverili Britaniju. Izvinjenje nije jedina stvar koju bi Džonson trebalo da ponudi Palati danas”, rekao je Starmer.

“Boris Džonson bi trebalo da uradi dostojnu stvar i povuče se sa mesta premijera”.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime