Čitava zemlja ne sme da se pretvori u Beograd: O Srbiji kakvu sanja piše Boško Obradović

Piše Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri i predsednički kandidat Koalicije DVERI–POKS

0
Foto: Nedeljnik

Najvažnije pitanje u Srbiji danas jeste zašto nam deca odlaze u inostranstvo i kako da to zaustavimo. Nije razlog samo u tome što imamo nizak životni standard, već je podjednako problem što ovde vladaju nepravda, negativna selekcija i kupljene diplome i što ne živimo u uređenom društvu i državi. Zašto bi bežali u druge države u potrazi za uređenim sistemom i boljim životom ako to možemo da ostvarimo i ovde?

Nema sumnje da za to nije dovoljna samo smena vlasti već je neophodna i promena kompletnog korumpiranog političkog i pravosudnog sistema koji se ovde nije menjao više od tri decenije. Vlast se menjala više puta, ali je korumpirani i neuređeni sistem uvek ostajao isti! Promenimo sistem! Političke promene mogu da donesu samo novi ljudi koji nisu bili na vlasti i koji će promeniti sistem, uvesti red i dati demokratske garancije. Lično ću biti garant demokratičnosti, poštovanja Ustava, zakona, nezavisnih institucija, smenjivosti i podele vlasti, ljudskih prava i sloboda za sve.

Ceo tekst objavljen je u predizbornom specijalu Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 31. marta

Digitalno izdanje i pretplata na nstore.rs

Po ugledu na jedan od najčuvenijih tekstova italijanskog filozofa Umberta Eka, koji je Nedeljnik ekskluzivno objavio u Srbiji pre nekoliko godina, “Kada bih vladao svetom”, ponudili smo glavnim protagonistima predstojećih izbora da napišu autorski tekst na temu – “Kada bih vladala/vladao Srbijom”, s podnaslovom “Kako vidim ovu zemlju posle četiri godine naše vlasti”. Ponudili smo ovu temu za razmišljanje svim relevantnim akterima. (Jedino je Duško Vujošević, nosilac liste “Ajmo ljudi” za Beograd, nekoliko dana pred zatvaranje broja ipak poručio da neće moći da stigne.) Za novi Nedeljnik pišu Marinika Tepić, Biljana Stojković, Danica Grujičić, Miloš Jovanović, Boško Obradović i Saša Radulović

Naslovna strana predizbornog specijala Nedeljnika