„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga svaka reč o ‘zdravlju’ je suvišna… Priroda je naša majka. Provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju nam je život bogatiji“.

Ovo je poruka Novaka Đokovića koju je objavio na društvenim mrežama u subotu uveče uz sliku sa jučerašnjih protesta u Beogradu.

Nije Novak Đoković jedini sportista koji je da vetar u leđa ekološkim organizacijama koje stoje iza protesta, ali svakako njegovo ime jeste najzvučnije. Uostalom, kao i u drugim situacijama kada se nađe na istom mestu sa drugim sportistima. Ovog puta na istom virtuelnom mestu – ili kako već karakterisati društvene mreže – podrške blokadi puteva.

Osim Novaka Đokovića sličan gest su učinili i olimpijska šampionka Milica Mandić, pa njena kolegenica po medalji Jovana Preković, desetobojac Mihail Dudaš, odbojkaš Aleksandar Atanasijević, košarkaš Nemanja Nedović, košarkašica Sonja Vasić…

Možda je, ne računajući Novaka Đokovića, najviše odjeknula podrška protestima Mirka Ivanića, fudbalera Crvene Zvezde, ponajviše jer javnost nije navikla, najblaže rečeno, na izjašnjavanje o društvenim temama iz ovog kluba. Kao ni generalno iz srpskog fudbala.

Ali, tu je još jedan Zvezdaš, bivši fudbaler crveno-belih Vujadin Savić, kao i povremeni reprezentativac Mijat Gaćinović, bivši fudbaler Ognjen Koroman…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.