Čišćenje cipela, pisanje sastava o ljubavi prema učiteljici, masaže…: Bura u školi “Franjo Tuđman” u Kninu

0
Foto: Profimedia (Ilustracija)

Učiteljica u OŠ Franjo Tuđman u Kninu, prema navodima roditelja, vređala je i ponižavala učenike, a čak su morali i da joj čiste cipele, piše Index.hr.

Jedna od ogorčenih majki kninskih učenika, u izjavi za RTL objasnila je sa čime su se suočavala deca kojoj je predavala spomenuta učiteljica.

“Morali su da pišu izlive ljubavi prema njoj, koje deca nisu htela, nego im je ona rekla da pišu. Tokom nošenja testa, radnih listića, slučajno joj stanu na nogu, ne namerno i ona ih pošalje po sunđer da joj obrišu cipele. Ja ne mogu da zamislim svoje dete kako kleči pred celim razredom i njoj briše cipele, mislim da to nikako nije korektno”, rekla je ona.

Roditelji su se pisanim i usmenim putem žalili svim institucijama, a hrvatski mediji prenose da je direktorka škole o svemu bila upućena još u februaru, ali nije obavestila nadležne institucije.

Ministarstvo je navodno zatražilo hitne provere u školi.

”Čudne stvari su se događale kod te učiteljice, deca su morala da je masiraju. Moj mali i njegov prijatelj su morali da joj kupuju doručak i nose joj kući, to je strašno. Jednog malog je konstantno omalovažavala, govorila mu da je glup. Zbog toga se i povukao u sebe”, objasnio je jedan od razočaranih očeva.

Učiteljica je za RTL rekla da se radi o “organizovanoj hajci”.