“Činjenica je da ne poštuju mere, činjenica je da organizuju žurke, činjenica je da rade preko propisanog vremena…”

0
Foto: Printscreen N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je pooštrenu kontrolu ugostiteljskih objekata u Beogradu zbog kršenja protivepidemijskih mera.

Na pitanje novinara N1 kako će biti kontrolisano poštovanje mera u kafićima i restoranima, budući da se svakodnevno uočava kršenje propisa, Vesić je rekao da od sutra počinje pooštrena kontrola tih objekata.

“Činjenica je da postoje objekti koji ne poštuju mere, činjenica je da rade preko propisanog vremena, tačno je da organizuju žurke”, naveo je Vesić.

Objasnio je da će poštovanje mera ugostiteljskih objekata, koji će prema novoj meri Kriznog štaba od sutra moći da rade do 23 časa, koordinisano kontrolisati Sanitarna inspekcija, Komunulana milicija i MUP.

“Komunalnca milicija ne može da kažnjava zbog nenošenje maski, jer je to zdravstvena mera, ali može zbog radnog vremena”, rekao je Goran Vesić.

On je najavio i da će biti napravljena aplikacija putem koje će građani, uz fotografije, moći da prijavljuju nepoštovanje mera u ugostiteljskim objektima.