“Čim bi došli u novu sredinu, on debeo sa naočarima, odmah bi dobio nadimak Ćora. Tada bi mu prekipelo…”: U novom Nedeljniku veliki poklon – hit knjiga o Pavlu Vuisiću

Nedeljnik u rođendanskom broju donosi čak dva poklona

0
Foto privatna arhiva

Rođen 10. jula 1926. u Beogradu. Kada sam se rodio, otac je završio pravo a majka studirala književnost. Onda dođe rat i porodica se vrati u Beograd. Četiri godine gladovanja. Brat i ja učili gimnaziju, vukli ćumur sa stanice, i tako. Pa dođe oslobođenje. Mobilišu me pred osmi razred i odem na Sremski front. Po povratku završavam gimnaziju i upisujem fakiš. Pravo i književnost, uz jezive uslove i glad. Istovarujem vagone na stanici, vučem grede iz ruševina, pomažem pri rušenju oštećenih zgrada, radim kao spasilac u javnom kupatilu, monter u fabrici. Između ostalog statiram u filmovima…

***

Naslovna strana poklon knjige o Paji Vuisiću

Njegov otac, predratni šef policije Zetske banovine, prvi srčani napad

dobio je zbog sina Pavla. Ni sa mlađim Dušanom stvari nisu mnogo bolje stajale.

Bili su živa deca, njihove igre su prevazilazile granice roditeljskog strpljenja.

Detinjstvo su proveli napolju, na samo njima znanim mestima, osim kada su spavali.

Zbog očeve službe često su se selili, svake treće godine u drugo sresko mesto i čim bi došli u novu sredinu, on onako debeo sa naočarima, odmah bi dobio nadimak Ćora.

Tada bi mu prekipelo…

*Odlomak iz hit knjige koja se dobija na poklon uz Nedeljnik

***

Nedeljnik u rođendanskom broju donosi čak dva poklona – Knjiga iz nove poklon edicije “Veliki glumci: četvorica veličanstvenih” i Njujork tajms na srpkom jeziku.

Napravi svoju kolekciju

Svi čitaoci Nedeljnika od 8. oktobra na poklon dobijaju hit knjigu o Paji Vuisiću, a potom u narednim brojevima ćete moći da čitate nepoznate priče iz života Dragana Nikolića, Bate Stojkovića, Zorana Radmilovića.