Često se suočavamo sa povredama i oštećenjima kože poput ogrebotina, ujeda insekata, žuljeva, iritacija nakon medicinskih i kozmetčkih tretmana i mnogih drugih. Brend La Roche-Posay nudi rešenje u vidu novog Cicaplast B5 spreja, koji ima snažno dejstvo – obnavlja kožu i ublažava neprijatan osećaj za samo sat vremena.[1]

Posekotine, ogrebotine, žuljevi, bolna i nadražena koža– problemi su koji nas prate tokom čitavog života, od najranijeg detinjstva do trećeg doba. Tradicionalni tretmani u vidu krema koje se direktno mažu nisu uvek adekvatno rešenje, jer mesto oštećenja može biti bolno na dodir i teško dostupno, uz rizik bakterijske kontaminacije. Imajući na umu ove izazove, La Roche-Posay, dermokozmetički brend broj 1 u svetu po preporuci dermatologa[2], predstavio je novi Cicaplast B5 sprej, koji se jednostavno i bezbedno nanosi, momentalno donoseći olakšanje bolnoj i oštećenoj koži.

U pitanju je sprej koji ne isušuje kožu i formulisan je tako da održava ravnotežu  mikrobima, kolonije mikroorganizama koji prirodno žive na koži i utiču na njenu odbrambenu moć, jer istraživanja pokazuju da zdrav mikrobiom ubrzava proces zaceljenja, kontroliše zapaljenske procese i smanjuje rizik od infekcije. 

Ovaj novitet, ne samo što poseduje momentalno umirujuće dejstvo, već oslobađa od osećaja bola i nelagode, a ujedno i regeneriše kožu. Klinički je dokazano da ublažava iritacije i fizičke manifestacije povreda i da popravlja funkciju kožne barijere za 53 odsto u roku od samo sat vremena nakon nanošenja[3] . Takođe je utvrđeno da za samo 15 minuta smanjuje crvenilo za 24 odsto, suvoću za 40 odsto a perutanje kože za 81 odsto.[4]

#UVEKUZMENE – PROZIRNA TEKSTURA I BESKONTAKTNA APLIKACIJA

Cicaplast B5 sprej ne sadrži alkohol niti sastojke koji isušuju kožu. Namenjen je i deci i odraslima, a zbog hipoalergenih svojstava pogodan je i za najosetljivije osobe. Lagane je teksture, potpuno nevidljiv, brzo se upija i ne ostavlja trag. Najveća prednost je to što se može naneti i na teško dostupna mesta zahvaljujući pumpici koji ga raspršuje na velikoj površini. Aplikacijom bez dodira oštećene kože takođe se smanjuje rizik od infekcije.

S obzirom na širok raspon povreda i oštećenja kože koje efikasno tretira, momentalno olakašanje koje pruža i činjenici da je namenjem za sve generacije, Cicaplast B5 sprej zajedno sa umirujućom kremom Cicaplast Baume B5, koja je namenjena za obnovu osetljive kože nakon iritacija,  predstavlja komplementarno rešenje i idealan je da postane sastavni deo svake kućne apoteke. Naročito može biti omiljen majkama kao SOS rešenje za niz situacija – od pelenskog osipa i ujeda insekata do ogrebotina koje su sastavni deo odrastanja svakog mališana.  „SOS ormarić je neophodan u svakom domaćinstvu. Za zbrinjavanje povreda nastalih u kućnim uslovima  treba da sadrži antiseptični sprej za dezinfekciju povreda i nekoliko sterilnih gaza i flaster. Za prvu pomoć kod lakših opekotina, oderotina, iritacija kože defititivno su neophodni preparati koji umiruju i obnavljaju kožu,a moja preporuka su proizvodi iz Cicaplast B5 linije,od kojih bih izdvojila Cicaplast B5 sprej i Cicaplast Baume B5 balzam,” istakla je dr Marta Terzić, specijalista dermatovenerologije.

CICAPLAST B5 LINIJA   

Oštećena koža ostaje kao bolan podsetnik koji često dovodi do gubitka samopouzdanja i psihičkih tegoba kao što su anksioznost ili depresija. Cicaplast B5 sprej klinički dokazano ublažava neprijatan osećaj i podstiče obnovu epiderma, zahvaljujući 5 odsto Pantenola (poznatiji kao vitamin B5) momentalno umiruje kožu i smanjuje osećaj neprijatnosti, dok madecassoide podstiče obnovu ćelija epitela, smanjujući rizik od ožiljaka. Ovaj moćni sprej može biti spasonosno rešenje kada se suočavate sa problemom suve, iritirane kože zbog dugog nošenja maski i učestalog pranja ruku, ali pomaže i kod ujeda insekata, iritacije kod beba, ogrebotina, posekotina i herpesa do iritacija nakon medicinskih i kozmetičkih intervencija. Pored novog Cicaplast B5 spreja, Cicaplast linija nudi rešenje za usne i druga oštećena, ispucala i nadražena područja, u vidu čuvenog zaštitnog obnavljajućeg balzama Cicaplast Levres. Ovaj balzam umiruje, štiti i obnavlja epidermis ispucalih i iritiranih usana i drugih područja, zahvaljujući formuli sa koncentracijom od 5 odsto Pantenola i obogaćenim MP-lipidima, kao i aktivnim sastojcima za hidrataciju kože. Uz to,kao idealnu zaštitu za osetljivu kožu, ne samo kod odraslih već i dece, Cicaplast linija predstavlja Cicaplast Baume B5, balzam koji regeneriše suvu i nadraženu kožu, a posebno je namenjen obnovi osetljive kože nakon iritativnog dermatitisa i epidermalnih promena, kao i Cicaplast Mains koji umiruje, štiti i obnavlja barijeru kože ruku odmah nakon nanošenja.


[1] Ispitano tevametrom, na prednjoj strani podlatkice 24 osoba, pre i sat vremena nakon skidanja

[2]https://www.aad.org/skinserious/infographics

[3] Testirano na 24 ispitanika na povredama podlaktice nakon 1,2 i 3 sata

[4] Testirano na 42 žene uzrasta od 24 do 63 godina sa hipersenzitivnom kožom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.