Četvrti dan potrage za nestalim Splićaninom u Beogradu: “Otac odbacio mogućnost da mu se sin utopio”

1
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

MUP Srbije potvrdio je da traži Splićanina Mateja Periša, koji je nestao u Beogradu uoči Nove godine, a o tome pišu i srpski i hrvatski mediji. Danas je već četvrti dan potrage.

Splićanin Matej Periš (1994.) posljednji put je viđen oko 2:30 sati 31. decembra u noćnom klubu Gotik, gde je bio sa nekoliko svojih prijatelja sa kojima je došao na doček Nove godine u Beograd.

Prema navodima beogradskih medija, Periševi prijatelji su ispričali da su u klub došli nakon večere u jednom od restorana u Beton hali.

Otac juče stigao u Beograd

“Stigao sam pre sat vremena. Našao sam se sa društvom koje je bilo u ovom lokalu sa Matejem. Ići ću do policije čim pre, ako ne danas onda sutra ujutru. To je sve što mogu da kažem. Molim građane Srbije da jave sve što znaju, u ime svoje porodice im svima zahvaljujem”, rekao je juče posle podne vidno uznemiren Nenad Periš, otac nestalog mladića.

“Roditelj uvek polazi od najgorih pretpostavki i to je ono što me proganja već tri dana i tri noći. Matej je sportista, ekonomista, ima devojku u Splitu. Ništa mi ne ukazuje da se se to trebalo dogoditi. Dobio sam ne znam ni sam koliko poruka podrške koji su mi nudili smeštaj, i iz sveta vaterpola i sporta uopšte, i još od niza ljudi koji su se ponudili da mi pomognu. Zamolio bih i da bar anonimno jave ako nešto znaju o mom sinu”, kazao je sinoć Nenad Periš za napominjući da srpska policija odlično radi svoj posao i da im on veruje do kraja.

Otac je odbacio mogućnost da mu se sin utopio.

“Matej je trenirao vatrepolo, bio je izrazito jak momak, sportaš, nepušač… Mislim da apsolutno to njegovo stanje i njegova kondijcija, znanje o plivanju i veštine, ne dolazi u obzir da bi pao u reku i da bi to bila okolnost koja može dovesti do tragičnog slučaja”, rekao je Periš.

Jakna mu ostala u garderobi

Kada su u jednom trenutku shvatili da im prijatelja već neko vreme nema, počeli su da ga traže u klubu. U garderobi je bila njegova jakna, a mobilni telefon mu je bio nedostupan.

Periševi prijatelji su nakon potrage otišli u zakupljeni smeštaj, a nakon što se do jutra nije pojavio, kontaktirali su policiju, pišu mediji.

Snimile ga nadzorne kamere

Blic je objavio da u nedelju, pozivajući se na neslužbena saznanja, da su nadzorne kamere ispred kluba Gotik u Beton hali snimile mladog Splićanina.

List navodi da su kamere snimile kako se kreće ka stepeništu koje se spušta prema jednom splavu.

1 KOMENTAR

  1. Da sam ja vlast nalozio bih da svaki veci restoran ili kafic moraju imati video nadzor i xenonlight led rasvetu okolo objekta.Tek tad bi bili sigurni i znali bi sta se desilo sa posetiocima.

Comments are closed.