Četvrta medalja za Srbiju u Tokiju – bronza za basketaše: “Basket je srpska stvar i to jedan poraz ne može da promeni”

0

Reprezentativci Srbije u basketu osvojili su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, pobedivši u meču za treće mesto reprezentaciju Belgije rezultatom 21;10.

Srpski basketaši uradili su nešto što je obično vrlo teško – posle poraza u meču u kom su bili apsolutni favoriti uspeli su da se izdignu i odigraju dobar meč.

Majstorović je protiv Rusije promašio šest šuteva, ali je protiv Belgije bio sigurniji u šutu i koristio i najmanji prostor posle svake finte da ode do kraja.

Čitav tim je u odbrani izgledao agilnije i ovo će biti verovatno jedina “gorka bronza” na ovim Olimpijskim igrama za tim Srbije.

Ne zbog toga što je bronzana medalja na OI mala stvar, nego zbog toga što najbolji tim na svetu nije došao do zlata.

Od devet mečeva izgubili su samo jedan, ali u polufinalu i oni koji su ovaj sport učinili olimpijskim nisu uspeli da se okite olimpijskim zlatom.

Dušan Domović Bulut, koga je i Njujork tajms označio GOAT-om ove igre, odigrao je tako poslednju utakmicu za reprezentaciju Srbije i doneo četvrtu medalju svojoj zemlji u Tokiju.

Pomešana osećanja i neki slatko-gorki japanski sos. Basket je srpska stvar i to jedna nesrećna utakmica ne može da promeni.