Četiri velika priznanja za Službeni glasnik

0

Naš najveći izdavač Službeni glasnik nagrađen je sa četiri vredna priznanja za samo dva dana.

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga „Banjaluka 2021“ Glasniku je dodeljena nagrada za izdavački poduhvat za kapitalnu ediciju DELA STANISLAVA KRAKOVA.

Istovremeno, na Sajmu je nagrađeno i Glasnikovo izdanje PLAČ MAČKE BOŽJE autora Đorđa Sibinovića priznanjem „Liplje“ za savremeno stvaralaštvo.

Pored toga, Dom kulture Studentski grad nagradio je Glasnikovo izdanje MISTIKA I OPRESIJA Aleksandre Mančić za najbolju knjigu nefikcijske proze objavljenu prvi put u Republici Srbiji 2020. godine.

Takođe, knjiga UČENjE U OBRAZOVNOM KONTEKSTU autorke Ane Pešikan u izdanju Službenog glasnika jedna je od dobitnika nagrade „Borislav Stevanović“ za naučni doprinos razvoju psihologije.

Tim povodom, direktorka JP Službeni glasnik Jelena Trivan istakla je da su priznanja za Glasnik, najvećeg i najpriznatijeg izdavača u regionu, primer i nastavak dobre selekcije naslova, koji doprinose očuvanju kulturne baštine. Ona je dodala da su nagrade dobijene u Banjaluci samo početak širenja Službenog glasnika na region i nastavak izdavanja visoko kvalitne literature. Trivan je podsetila da je Službeni glasnik, koji je više puta bio izdavač godine u Crnoj Gori, ovog puta i u Banjaluci dobio tri nagrade, i na taj način pokazao da je izdavačka kuća koja predstavlja Srbiju na najlepši način.