Četiri odeljenja prešla na onlajn nastavu u Rasinskom okrugu

0
Foto: Profimedia/Ilustracija

(Beta) – Djaci četiri odeljenja iz četiri škole na području Rasinskog okruga danas su prešli na onlajn nastavu, a na takav režim učenja prešao je i deo djaka iz još tri odeljenja u tom Okrugu.

Načelnik Školske uprave Kruševac Zoran Askoć rekao je agenciji Beta da su na onlajn nastavu prešli djaci jednog odeljenja četvrte godine kruševačke gimnazije, jednog odeljenja druge godine u trsteničkoj gimnaziji i po jednog odeljenja u OŠ “Sveti Savac” i OŠ “Miodrag Čajetinac Čajka”, takodje u Trsteniku.

“U tim odeljenjima je bilo je po dvoje učenika sa potvrdjenim korona virusom, što znači da su cela odeljenja prešla na onlajn nastavu”, kazao je Asković.

Osim njih, u Rasinskom okrugu je na onlajn nastavi po šestoro djaka u tri odeljenja iz dve škole, a u tim odeljenjima je do sada zabeležen po jedan slučaj infekcije korona virusom.

Kako je rečeno, radi se o delu djaka iz jednog odeljenja kruševačke Medicinske škole i o djacima iz dva odeljenja trsteničke gimnazije.

U Rasinskom okrugu u pedesetak osnovnih i srednjih škola ima više od 23 hiljade djaka, a prema odluci Ministarstva prosvete na području svih šest loklanih samouprava u tom okrugu nastava je prvog septembra počela prema prvom modelu.