Četiri nagrade – Alfa Romeo Giulia pobednik na SPORT AUTO nagradama za 2020.

  0
  • Alfa Romeo Giulia osvojila je prvo mesto u četiri kategorije na takmičenju koje organizuje nemački časopis SPORT AUTO.
  • Giulia GTAm osvojila je nagradu u kategoriji „Limuzine/karavani serijske proizvodnje s cenom preko 100.000 evra“ za uvozne automobile.
  • Po četvrti put zaredom, čitaoci su izabrali model Giulia Quadrifoglio kao najbolji uvozni automobil u kategoriji „Limuzine/karavani serijske proizvodnje sa cenom ispod 100.000 evra“.
  • Prema čitaocima časopisa SPORT AUTO, Giulia i Giulia Veloce su takođe najbolji modeli u svojim kategorijama.

  Po 28. put, čitaoci nemačkog časopisa SPORT AUTO glasali su za svoje omiljene sportske automobile. Još jednom su odabrali model Alfa Romeo Giulia za jednog od pobednika. Međutim prvi put, italijanska sportska limuzina osvojila je priznanja u čak četiri kategorije u okviru nagrada SPORT AUTO. Alfa Romeo Giulia GTAm pobedila je sa 44,7% glasova u kategoriji „Limuzina/karavana serijske proizvodnje sa cenom preko 100.000 evra“ za uvozne automobile. Novi model Giulia GTA je tehnički i konceptualno inspirisan modelom Giulia Giulia GTA iz 1965., verzijom. „Gran Turismo Allegerita“ koju je proizvela Autodelta. Automobil je opremljen  unapređenom verzijom Alfa Romeo V6 Bi-Turbo motora, sada sa 540 KS, i u pitanju je najmoćnije putničko vozilo u 110-godišnjoj istoriji brenda.

  Po četvrti put zaredom, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio osvojila je nagradu SPORT AUTO u kategoriji „Limuzina/karavana serijske proizvodnje sa cenom ispod 100.000“ za uvozne automobile, postigavši pobedu sa 47,5% glasova. Giulia Veloce proglašena je za najbolji automobil u kategoriji „Limuzina/karavana serijske proizvodnje sa cenom ispod 75.000“, sa 39,4% glasova. Zatim, Giulia je bila pobednički uvozni automobil u kategoriji „Limuzina/karavana serijske proizvodnje sa cenom ispod 50.000 evra“ sa 45,0% glasova.

  Oko 13.000 čitalaca učestvovalo je u dodeli SPORT AUTO nagrade za 2020. Birali su svoje favorite od 230 modela vozila u 18 kategorija vozila serijske proizvodnje – svaka sa posebnom nagradom za uvozne automobile, i u 10 kategorija modifikovanih modela.