“Često sam sa osećala kao mlađi referent u Vladi jer sam morala sve sama da uradim”

1
FOTO TANJUG / MILICA NIKOLIC

Govoreći o radu Vlade, premijerka Srbije Ana Brnabić je navela da nisu svi ministri jednako dobro radili, ali da su ona i Vučić to nadoknadili tako da Vlada ima velike uspehe.

“Često sam sa osećala kao mlađi referent u Vladi jer sam morala sve sama da uradim”, rekla je Brnabić.

Premijerka Brnabić izjavila je da je samostalno, a to čini i dalje, donosila odluke, dodajući da se nekad svakodnevno savetuje s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem jer “ne zna nikog sa takvom vizijom Srbije, kao što je Vučićeva, i nikog ko tako zna narod u dušu”.

“Najveća mi je čast da sam u njegovom timu, on je motor, nameće tempo rada i filozofiju da se sve radi u interesu gradjana”, rekla je Brnabić gostujući na RTS-u, navodeći da bi se sa njim savetovala i da nije predsednik države, prenosi N1.

Ona je rekla da opozicija ne može da se pomiri sa uspehom koji Srbija postiže i naglasila da će “smanjenje nezaposlenosti ući u anale i da nezaposlenost ne pada zato što ljudi odlaze iz zemlje”, a kao uspeh istakla je i makroekonomsku stabilnost.

Brnabić je izjavila i da nije razgovarala s ministrom Nebojšom Stefanovićem o aferi sa oružjem, ali da je sigurna da se time bave nadležni ograni i očekuje da se o tome izjasni tužilaštvo.

“Nisam sa njim o tome razgovarala, to sam prepustila nadležnim ogranima, sa njim sam razgovarala o drugim temema. Pretpostavljam, odnosno sigurna sam da se time bave nadležni organi”, rekla je.

Ona je rekla da imamo “inflaciju afera”, jer opozicija “vodi politiku afera”.

Na pitanje da li je pogrešila što nije zatražila ostavku ministra finansija Siniše Malog zbog plagijata doktorata, rekla je da nije i da je Mali jako dobar ministar.

Ona nije želela da komentariše izjavu predsednika države Aleksandra Vučića da će Mali platiti “političku cenu” zbog ovog slučaja navodeći da “nema šta da komentariše izjavu Vučića”.

Premijerka Srbije izjavila je, na pitanje da li bi opet bila na tom mestu ako bi Srpska napredna stranka pobedila, da je to još daleka budućnost i da se o tome može govoriti “o tom potom”.

“O tom potom, imam još puno posla da uradim do izbora, sa predsednikom Vučićem razgovaram o strateškim stvarima za buduću vladu bez obzira ko će u njoj biti”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da je njen posao da radi u interesu gradjana, jer je “njihov servis”.

“Onda su izbori, onda…pa ko dobije izbore, onda tek formiranje Vlade, dakle to je za mene daleka, daleka budućnost, mnogo je posla ostalo”, rekla je Brnabić.

Na pitanje o bojkotu izbora dela opozicije i da li se ta odluka može promeniti, ona je rekla da se “ne može razgovarati sa onima koji ne žele da razgovaraju”.

“Da li da Đilas dođe kod mene kući da razgovaramo. On bi i u tom slučaju bojkovao razgovor”, rekla je Brnabić, navodeći da je deo opozicije odbio da učestvuje u razgovoru na Fakultetu političkih nauka kao i u Parlamentu.

Ona je navela da se nada da će najkasnije do kraja prve nedelje naredog januara biti usvojena Medijska strategija.

1 KOMENTAR

  1. Ma nema veze ali promotivni IT, nedorađene softver, podrška AV drže te na površini zasad, pre ili kasnije poješće te korisnici softvera koji je nedorađen i netetira, osim čuvenog i nadasve kompleksnog softvera “dobar dan bebo”.

Comments are closed.